Arif Çetin

Arif Çetin

Kayıp İki Puan

İki yarısı farklı bir müsabaka oldu. Trabzonspor’un on birini öğrendiğimizde Marek Cech’in yokluğu herkes gibi bize de sürprizdi. Şenol Hoca, Celustka’yı savunmanın soluna göndererek Mustafa Yumlu’yu Giray Kaçar’a partner olarak görevlendirmiş. Bu tercihler maç içinde çokta fazla sırıtmadı. Hava toplarına hâkim Elmander’in olmamasına rağmen Mustafa Yumlu tercihi, haftalardır savunmanın göbeğinde yaşanan yüksek top zaafını gidermeye yönelik olarak düşünülmeli.

***

Galatasaray’ın en kilit noktasının orta sahası olduğunu irdeleyen Şenol Güneş, bu noktada hakimiyeti ele geçirerek ilk yarıda rakibini abondene etti. Volkan, Zokora, Colmna, Alanzinho ve Olcan beşlisi, oyunun her iki yönünde birbirleri ile uyum içerisinde görüldüler. Trabzonspor, bu uyum neticesinde ilk 45 dakikada her noktaya hâkimdi. Orta sahanın hemen hemen her noktasında bordo mavililerin istediği oldu.

***

Colman’ın futbol zekâsı, Burak Yılmaz’ın hızıyla birleşince beklenen gol geldi. Fakat Burak Yılmaz’ı attığı gol için ne kadar tebrik etsek, kaçırdıkları ve özellikle de arkadaşlarıyla paylaşım eksikliğinden dolayı harcadıkları için eleştirmek zorundayız.  Fırsatın kazası olmuyor. Galatasaray gibi ligin en uyumlu futbolunu oynayan bir rakip karşısında bu pozisyonları skor tabelasına yansıtamazsan rakibin seni yakalar. Trabzonspor farklı kazanacağı bir maçı beraberlikle bitiriyor, üzüntümüz buna.

***

İkinci yarı ise ilk 45 dakikanın tam tersi oldu. Skoru lehine çeviren bordo mavili oyuncular orta saha hâkimiyetini rakibine bırakınca Galatasaray’ın ataklarını izledik. İlk yarıda ısrarla tek pas yapan, bu pas organizasyonu ile rakibinin oyuna konsantrasyonunu bozan bordo mavili oyuncular, sürekliliklerini ikinci yarıya taşıyamadılar.

***

Bu pas trafiği karşısında sahadaki, kulübedeki ve tribündeki sarı kırmızılıların sinir katsayıları yükseldi. Hakem Cüneyt Çakır, sahanın içerisine dalan Fatih Terim ile ikinci sarı karttan atılması gereken Emre Çolak, Engin gibi isimleri nasıl sahada tuttu merak konusu. Demek ki büyük hakemlik (!) bu şekilde oluyor.

***

Galatasaray ikinci yarıda Trabzonspor’un üzerine geldikçe arka alanında boşluklar bıraktı. Bunda da yine bordo mavili oyuncuların ciddiyetsizlikleri vardı. Ön bölgede Volkan, Alanzinho, Olcan ve Burak Yılmaz ve hatta Colman biraz daha dikkatli olabilseler, ilk yarıda yaptıkları gibi kafalarını kaldırabilseler sonuç çok farklı olurdu.

***

Evet, İstanbul’dan getirilen bir puan kazanç olabilir. Ama bu maç için doğru olanı kaybedilen iki puan olacaktır. Bunda oyuncuların ciddiyetsizlikleri ne kadar etkiliyse, Şenol Güneş’in oyuna geç müdahale etmesi de o derece etkilidir.   

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR