Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Kara Lale

Kara lale !..

Diyorum ki ; Hayatımız geçti beklemekten durakta,önemli olan beklememektir, son durakta…
Bu karşılaşmada acaba Avrupa’da, Trabzonspor için bu sezon son durak mı olacaktı ?
Trabzonspor’da Vittek ve Glowacki sakat,Afrika yorgunu Zokora cezalı.
Hollanda ekibinde ise Zakaria Labyad ,Orlando Engelaar ve Erik Pieters sakat oldukları için yoklar.
Şampiyonlar liginden gelerek ,Avrupa ligine devam eden Trabzonspor’un bu kupada 16 takıma kalabilmesi için çıktığı ilk ayakta oyuna gerçekten hızlı başladı.
İlk dakikalarda Burak ve Halil’in art arda isabetli şutları bordo mavili taraftarlara üstten aşağıya umut oldu yağdı ve ayağa kaldırdı.
*
Fakat çokta soğuk olmayan gecede 7.dakikada gelen gol,stadyumda buz kestirdi.Tim Matavz, Slovenyalı oyuncu bomboş pozisyonda çok sert ve köşeye vurdu,bordo mavili defansın büyük hatası vardı bu pozisyonda.
Daha ne olduğunu anlamadan 5 dakika sonra PSV takımın İsveçli Kaptanı Toivonen,araya göz göre sızdı.Tribünden bağırdık “ 7 numarayı kaçırmayın” diye ama kimse duymadı !..
O, 7 numara yani Ola Toivonen araya sızdı ve çaprazdan Tolga’nın sol yanından köşeye yerden vurdu. Stadyumda şok 0-2
*

kurs.jpg


Hollanda lig liderinin özellikle orta sahasında,Belçikalı oyuncusu Mertens,sol kanatta aldığı her topta stadyuma nefesleri tutturdu.
11 numaralı Lens ev sahibine zaman zaman sağ kanattan bireysel çalımlarla gelerek sıkıntı yarattı.
Kaptan Toivonen,Strotman ve Kanadalı Atiba Hutchinson oyunu devamlı orta sahada kendi kontrolleri altında tutmayı beceremediler desem, yalan olur. Özelikle ilk yarı.
*
İlk 45 dakika eğer 2-0 lık skorla bitseydi, Trabzonspor için çok kütü olurdu.
33.dakikada Olcan, sol ayağıyla kepçeleyerek sakladığı topla, iyi dripling yaptı. Çabuk ve kıvrak gitti ve kaleci Isaksson’un solundan yine sol ayağının dışıyla, umutlandıran golü yaptı.
Son haftaların eller belde gezip dolaşanı ve hiç bir zaman ayağını ve kafasını bu takım için topa uzatmayan Colman, devre arası yerini ,takım içerisinde oyundan rakip eksilten 2-3 ender oyuncudan biri olan Alanzinho’ya bıraktı.
Şenol hocanın Alanzinho ile 2.yarıya başlaması, birazcık da olsa etkisini gösterdi.
Biraz daha orta sahada toparlanmış görüntüsü veren bordo mavililerin, bu hattı buna rağmen gününde olmayınca sonucu da değiştiremedi.
Kötü oynayan Trabzonspor’a Alman hakem triyosu, başta orta hakem Felix olmak üzere eklendi.
Bu Felix’in ve yan hakemler Pickel ve Lupp’un inanılmaz hataları ve ters kararları hep fren yaptırdı . Buna Eindhoven’in 4 numaralı Brezilyalı defans oyuncusu Marcelo’nun iyi yer tutması da eklenince, evde beraberlik şansı başka bir kışa kaldı.
Halil’in yerine Henrique, Serkan’ın yerine Adrian’ın girmeleri bir ateş olsun niyetineydi ama bir kıvılcım bile olamadılar. Her aldığı topla kendi ekseninde dönerek, sadece daireler çizen Henrique, bir hayal kırıklığı olmaya maalesef devam ediyor.
*
Hadi anladık takım kötü,Bu maraton tribünün durum ne ya ?
Koskoca tribün top rakibin ayağında iken bile,toplu halde bir ıslık bile çalmadı ,ıslıklamadı.
Bu kötü gününde olan takımına bir ıslık desteği bile vermedi.
Kapalı tribün zaten ortadaki tabloyu görünce, yanlarındaki çekirdek paketlerini açtı.
Zaten yeni bir dernek kurulacakmış,Çekirdek Çıtlatmayı Sevenler Derneği ...
İş kaldı garibim 2 kale arkasına,iki kale arkasındaki taraftar grubu ellerinden ve ses tellerinden geleni yaptı ama gerçek şu ki zemin üzerinde Trabzon takımından daha iyi top yapan bir ekip vardı, PSV Eindhoven.
*
Peki bu takım yenilmez mi ? yenilir ama turu getirir mi bilmem Çünkü ; en az 2 gollü galibiyet lazım laleler ülkesinde.
Ben yine de Hollanda dan yüzümüz kızarmadan dönsünler “yeter” derim.
Zaten bahçemizde olmayan tüm laleleri, karartılar bu gece.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR