Arif Çetin

Arif Çetin

İYİ OYUN, İYİ SONUÇ

Hafta sonu Gaziantep karşısında fazlaca eleştirdiğimiz bordo mavili takımın İtalya'daki performansından çok Mustafa Reşit Akçay'ın tercihlerini merak ediyorduk. Kadir Keleş'in yerinde Aykut Demir, Zokora'nın yerinde Aykut Akgün, ön bölgede ise Alanzinho tercihini gördük.

Trabzonspor'un orta sahasının belirleyici olduğu maçlardan birisiydi.  Zokora'nın yerine oynayan Aykıt Akgün sınıfı geçer bir oyun ortaya koydu. Tecrübeli siyahi oyuncunun topla oynamaktan çok savunmanın merkezindeki iki stoperin arasında oynamayı tercih etmesi, bordo mavili ekibin birçok maçta orta sahada eksik oynamasına neden olmuştu. Aykut Akgün'ün bu bölgedeki oyunu, Colman'ın da iştahı ile birleşince daha fazla topla oynayan, oyunu kontrol eden ve rakibinin baskısını daha az hisseden bir takım görüntüsü vermesini sağladı.

İkinci bir olumlu gelişme, Malouda'nın kenarda değil Henrique'nin hemen arkasında oynaması.  Her iki kenarda oynayan Olcan Adın ve Alanzinho savunmaya da yardım ettiler, Aykut Akgün ve Colman'ın top yüzdesini de yükselttiler. Alanzinho'nun uzun süredir forma giymemesinden kaynaklanan ürkekliği net olarak hissedildi. Brezilyalı bücür, özellikle ilk kırk beş dakikada aldığı her topu yana yada arkaya oynadı. Alanzinho'nun alışık olduğumuz drinplinglerini, hızlı çıkışlarını bekledik.

Malouda yeni bölgesinde daha özgür davranırken, fiziksel eksikliği takım oyununda daha az hissedildi. Atmışıncı dakikadan sonra Adrian-Malouda değişikliği olur mu diye bekledik. Ancak, Mustafa Hoca, Fransız oyuncu ile maçı tamamlamayı tercih etti. 

Trabzonspor bu sezon belki de ilk defa kalecisi ve kaptanı Onur'un maçın yıldızı olmadığı bir maçtan istediğini aldı. Bu da önemli bir anekdot.

LİMASSOL BELİRLEDİ.

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki başarılı serüveni, İtalya'dan aldığı bir puanla son 32'ye taşındı. Trabzonspor, Lazio ile her iki maçta berabere kalırken, Limassol ve Legia maçlarının tamamını kazandı. En yakın rakibi Lazio'nun Limassol ile barebere kalması Trabzonspor'un iki puan fark ile bir üst tura çıkmasını sağladı.

Artık lige dönme zamanı. İtalya'da gördük ki, Aykut Akgün ve Colman bu bölgede diğerlerine göre bir adım öne çıktılar. Olması gereken Zokora ve Abdülkadir'in sırasını beklemesi. Mustafa Akçay'ın isme değil hak edene forma vermesini haftalardır yazıyoruz. Mustafa Hoca için en iyi fırsat şimdi. Inyi oynayan devam etmeli, diğerleri sırasını beklemeli..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR