Arif Çetin

Arif Çetin

İyi oynarken kaybetmek

Şampiyonlar Ligi maçları birer satranç müsabakasıdır. Yapacağınız her hamlenin önemi sahada fazla. Bu bilinçle iki gün öncesinden Moskova'ya gidilmesi doğru bir uygulama. Öncelikle bu tespitimizi belirtelim.

Sahaya dönünce;

Adrian ve Alanzinho ikilisinin aynı anda sahada yer almasını beklemiyorduk. Şenol Güneş ilk kez Şampiyonlar Ligi için kulübe de takımını yönetiyor. Şenol Hoca içinde ilklerin gecesi olması nedeniyle önemli bir müsabaka. Halil Altıntop uzun bir aradan sonra kaleye en yakın adam olarak görev aldı. Sürekli orta sahaya gelip top almaya çalışması, CSKA stoperleri ile orta sahasının yakın oynamasını sağlıyor. Halil iki stoperin arasına girip, rakip savunma ve orta saha blokları arasını daha da açması gerekir.

***

Oyunun ilk dakikalarında CSKA hızlı başlamak istedi. Belli ki Trabzonspor kurmayları ile oyuncular bu dakikaları kontrollü olarak geçirme konusunda fikir birliğine varmışlar. Orta sahaları Trabzonspor'un ortada top yapmasına izin veriyor. Şenol Hoca bunu daha onceden çözmüş olmalı ki Adrian ve Alanzinho gibi top yapan iki ismi aynı anda sahada kullanıyor. Ah Alanzinho, biraz hareketli olabilsen!

***

19. Dakikada Alanzinho'nun girdiği pozisyonda hızlı düşünüp, ürkek davranmasa golü bulmak içten değildi. Deplasmanda oynamanın gerekliliğinden orta sahayı kalabalık tutan bordo mavililer, hücumda kalabalık olarak yer alamıyor. Kazanılan tüm köşe vuruşlarında, özellikle savunma oyuncularımızın da katkısı ile etkili olduk.

29. Dakikada Doumbia'nin golü öncesinde 5 oyuncunun 2 CSKA'lı ile baş edememesi çok üzücü. Amatörce bir gol yedik. Birçok pozisyonda Trabzonsporlular oyuncular hamle eksikliği yaşıyor. Hem Alanzinho ile 19.dakikada kaçırılan pozisyonda hem de yenilen golde aynı eksiklik söz konusu.

***

Adrian sahanın en iyisi,Giray hava toplarında etkili,Alanzinho yine beklenenin uzağında. İlk yarının karnesi bu şekilde.

***

İkinci yarıda Alanzinho&Pawell tercihi, ilk yarının görüntüsü ve eldeki alternatifler çerçevesinde doğru bir uygulamaydı. Pawell'in girmesi ile birlikte Halil sola kaydı. Trabzonspor rakip sahada daha fazla oynamaya başladı. Trabzonspor hücuma çıkarken ters kenarlara uzun toplar atabilmeli. Birçok pozisyonda ters taraftaki isimler demarke pozisyonda boş kalıyor.

***

Rakibin etkili olduğu kontra atak sistemi devreye girdi derken, birincisinde Tolga maçın erken kopmasını önledi. Diğerlerinde aynı şekilde yakalanan savunmamız ilkindeki kadar şanslı değildi.

***

Erken mi bilmem ama, Zokora'nın Trabzonspor orta sahasına girmesi takımın oyun felsefesini tamamen alt üst etti. Kötü futbolcu demiyorum. Ama Trabzonspor'un alıştığımız oyun felsefesine uygun değil. Hem savunma oyuncularımız, hem de hücum bölgesinde yer alanlar Zokora ile bütünleşemedi. Zokora kalitesi ve tecrübesindeki bir isimden daha fazla katkı beklerdik.

***

CSKA Moskova deplasmanında bu kadar iyi oynayıp kaybetmek üzücü.

İnsanın içini acıtan da bu. CSKA kesinlikle Trabzonspor'un rakibi olacak bir takım değil. Hızlı hücuma çıkmaları en büyük artıları. Avni Aker'de alınacak 3 puan, aradaki puan farkının yeniden açılması demek.

Gruptan çıkma adına ise, Lille ve İnter maçlarını boş geçme lüksümüz kalmadı artık.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR