Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

Isırsın sizi sivrisinekler!

Geçtiğimiz günlerde..

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Mustafa Yaylalı dedi ki;

“Beşikdüzü-Ortahisar-Of-Rize Hafif Raylı Sistem çalışmalarına biran önce başlanmalıdır”

Ayrıca bir de güzergahını..

Teknik detaylarını da sundu.

Açıklamasının en önemli kısmında hafif raylı sistemi şöyle anlatıyor;

“Trabzon’da gelişme ve büyümenin sonucunda ortaya çıkan en önemli sorunlardan biri kent içi ulaşımdır. Gelişmeler çerçevesinde ilk etabı Akçaabat – Ortahisar – Yomra olmak üzere etaplar halinde Beşikdüzü – Ortahisar – Of ve ardından da Of – Rize bağlantısı ile Hafif Raylı Ulaşım Sistemi mutlaka, hızla planlanmalı, proje çalışmalarına başlanmalı ve etaplar halinde de inşası gerçekleştirilmelidir. Finansman konusunda sorun olabileceği düşünülüyor ise; bu tür yatırımların ülkemiz genelinde nasıl yapıldığı ortadadır. Yapılabilirlik açısından değerlendirildiğinde 9. Kalkınma Planında (2008 – 2013) pik saatteki istenen yolcu sayısı 15 bin olarak öngörülmüş iken, 10. Kalkınma Planında (2014 – 2018) pik saatteki istenen yolcu sayısı hafif raylı sistemler için 10 bine düşürülmüştür. Trabzon, bu sayıyı önümüzdeki gelişim öngörüleri de dikkate alınırsa rahatça karşılayabilecek durumdadır. Dolayısı ile bu tür bir projenin kredilendirilmesinde de herhangi bir sorun yaşanmayacağını düşünüyoruz.”

***

Yani;

“Biz elimizden geleni yaparız.

Yeter ki kararlı ve istekli olun.

Sermaye kaynağı rahatlıkla oluşur.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun, “Yolcu kapasitesi yeterli değil rantabl olmaz” sözü artık ‘yok’ hükmündedir.

Gelin şuna birlikte el atalım.

Trabzon’un geleceğini kurtaralım…” diyor.

***

İşte tam bu kısmının…

Günlerce gündemde kalmasını, meclis gündemine girmesini tartışılmasını beklerken;

O da ne!

Sivrisinek meclis gündeminde daha fazla yer tutuyor.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin, Trabzon’da sivrisinek istilası yaşandığına dikkati çekip eklemiş; “Bu konu Ortahisar’ın mı yoksa Büyükşehir Belediyesi’nin mi yetkisinde onu bile bilmiyoruz. Muhatap bulamıyoruz.”

Bir de gazetelerde..

Sayfalarca yazılmış hem de.

Sivrisinek aşağı!

Sivrisinek yukarı!

Ne diyeyim…

Isırsın sizi sivrisinekler.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR