Arif Çetin

Arif Çetin

Heyecan Bitmiş!

Trabzonspor Avrupa deplasmanı dönüşünde hiçbir müsabakayı kazanamamış. Bunu istatistikler söylüyor. İstatistikler böyle diyor ama bordo mavili oyuncuların değil maçı kazanmaya, sahaya çıkma adına heyecanları yok.

      Geçtiğimiz hafta bahsetmiştim. Eğer Trabzonspor  Avrupa'dan elenirse -ki elendi- futbolcu kadrosunu lige motive etmek daha da zorlaşacak.

İşte gerçek ortada. Skor 0-2'ye geldikten sonraki çırpınış, ne duruma düştüklerinin farkına varmalarıdır. Rakip Mersin İdman Yurdu ikinci golü bulmasa, Trabzonsporlu oyuncular o refleksi bile gösteremeyecekti.

      Bir lig düşünün, neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Şike iddianamesinde kuvvetle muhtemel ismi geçen, Asbaşkanı ve hocası cezaevinde yatıp çıkan kulübün başkanı kirli ortamı temizlemek üzere göreve talip oluyor.  Konunun en mağdur tarafı olan Trabzonspor yönetimi ise, futbolda emek hırsızlığına göz yumacağı sinyalini veren, gerekirse Avrupa'ya gitmeyiz diyen bu isme destek vereceğini resmi web sitesinden açıklayabiliyor. Taraftar yönetimin olaya bakış açısına tamamen karşı.

      Bu defa akla şu soru geliyor. Acaba Trabzonspor yönetiminin taraftardan sakladığı bir şeyler mi var? Acaba ucundan bucağından bu lekeye onlarda mı bulaştı? İnsan beynini karıncalaştıran sorular bunlar. Kimse yazamıyor, ama bir şekilde ortaya çıkması gerekir.

      Bize kupamızı verinde ne olursa olsun mantığının kabul görmediği ortada iken, neden bile bile lades? Bu takımın hocası değil mi saçlarını futbolda alın teri için ağartan. Siz Şenol Güneş'ten nasıl kendisini sahaya vermesini bekleyebilirsiniz?

      Ya futbolcular? Futbolcu akıllı adamdır. Onlarda bu psikolojide sahaya çıkıyorlar. Umurlarında değil ki dünya.  Diğer yandan hepimiz Yunus Yıldırım'a ateş püskürüyoruz. Olmayan bir TFF yönetimi, geleceğini düşünen MHK Başkanı. Kurt puslu havayı sever.  Hakemlerde bu fırsattan faydalanarak kendi kuralsızlıklarını kural diye lanse edebiliyorlar.

      Bunlar işin saha dışına yansıyan noktaları. Gelelim yeşil çimen üzerine.

      Oradakilerin de pek farkı yok aslında. Giray- Mustafa ikilisinin boy ortalaması 1.85'in üzerinde. Son 1 aydır hava toplarından kaç gol yendi? Ancak bu kadar olur. Sizin asli göreviniz savunmam yapmak. Her hafta aynı ikilinin hatalarından goller geliyor.

      Tolga'nın dinlendirilmesi gerekir. Onun çıplak ayakla toprakta yürütülmesi gerekir. Bu kadar travmayı Tolga kaldıramaz. Üst üste gelenler Tolga'nın psikolojisini alt üst etti. Yaptığı hatalar çoğunlukla konsantrasyon hatası. Bırakın harddiskini bir temizlesin.

      Adrian-Alanzinho ikileminde, oynayacaksa Adrian oynamalı. Gelecekte, Trabzonspor'un Alanzinho'ya göre Adrian'dan daha fazla yararlanacağını düşünenlerdenim.

      Rakip Mersin İdman Yurdu'nu da tebrik edelim. Trabzonspor'dan daha fazla istediler ve kazandılar.

      Son sözümüz de Hasan ÜÇÜNCÜ'ye. Allah yolunu açık eylesin. Sen adamın kralısın.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR