Erol Önsel

Erol Önsel

Hardy varsa sorun yok

Ligin 14. Haftasında takımımız adına son derece önemli bir karşılaşma olan Darüşşafaka Doğuş maçının üst sıralarda yer alma adına kazanılması şarttı. Zira ligde herkesin herkesi yenebildiği bir performans var. Bu da alacağınız her galibiyetin önemini biraz daha arttırıyor. Geçtiğimiz hafta Trabzonspor Medicalpark için çok önemli  iki oyuncunun, Kinsey ve Odom’un takımla ilişkilerinin kesilmesi haberi ve iki yeni oyuncunun takıma katılımı haberiyle biraz sarsıntılı geçti. Gelen iki oyuncunun performansı ve takıma katkısı konusunda fikir beyan etmek için henüz çok erken. Fakat bir gerçek var ki Kinsy ve Odom  Trabzonspor Medicalpark için çok önemli oyunculardı. Bir gerçek de oyuncuların kalitesi yanında takım kimyasına gösterecekleri uyumun da sportif performans için belirleyici bir faktör olduğu. O sebeple yapılacak transferlerdeki en önemli kriterin   o kimyaya uyum sağlayabilecek oyuncuların belirlenmesi olması gerektiği gerçeği bir kez daha karşımıza çıkmış oldu.

Darüşşafaka Doğuş’un  karşılaşmaya hiç de hazır gelmediği, gerek hücum organizasyonlarındaki düzenin oluşturulamayışıyla gerekse savunmada son derece savruk bir görüntü çizmesiyle kendini gösterdi. Böylesi bütçelerle ve bu kadar geniş oyuncu rotasyonuyla Darüşşafaka takımının çok daha düzenli bir görüntü sergilemesi gerekiyordu. Fakat neredeyse milli takımın üçte birini kadrosunda bulunduran, son derece kaliteli yabancılardan kurulu bir takımın nasıl böylesi bir görüntü sergilediğini anlamak mümkün değil.

 Trabzonspor Medicalpark için ise ligdeki konumu açısından kazanması şart bir karşılaşmaydı. Çünkü kaybedilmesi halinde takımımızın muhatabı düşme potasındaki takımlar olacaktı. Özelikle geçen hafta kaybedilen Rönesans TED Kolejliler maçı sıralamadaki rakibine kaybedilmesi sebebiyle takımımızın iyice aşağılara inmesine sebep oldu. Karşılaşmaya iyi başlayamamasına rağmen, özelikle ikinci periyodun sonu ve üçüncü periyotta ortaya koydukları istekle maçı kazanmasını bildiler. Geçtiğimiz haftalarda takımın top kaybını 15 lerden aşağıya çekmesinin maç kazanılmasında önemli bir faktör olduğunu belirtmiştim. Bu karşılaşmada yaşanılan 9 top kaybı maçın kazanılmasında son derece önemli bir etken oldu. Yine Sertaç Şanlı’nın daha etkin kullanılması gerektiğini belirtmiştim. Dün akşamki karşılaşmada Sertaç yaklaşık 14 dakika sahada kalıp, takımına 10 sayı, 5 reboundluk bir katkı vererek maçın kazanılmasında önemli bir katkı sağladı. Savunmada da kendisinden isteneni fazlasıyla verdiğini düşünüyorum. Coach Markovic’in yerli oyunculara daha fazla sorumluluk vererek onları kazanma yoluna gitmesi gerektiğine inanıyorum. Eğer oyuncu yapacağı ilk hatada kenara geleceği tereddütüyle oynarsa ondan verim almanız zaten mümkün olmaz. Özelikle Sertaç’a bu güven verilmeli diye düşünüyorum. Velickovic tecrübesi ve müthiş basketbol fundamentali ile lider özeliğini sahaya yansıtarak oyuncu kalitesini bu akşam da ortaya çıkardı. Fakat her şeyi bir kenara koyarsak eğer elinizde Dwight Hardy gibi bir oyuncunuz varsa işler çok kolaylaşıyor. Oyunda kaldığı 32 dakikada 20 sayı ve 3 asistlik katkısının yanında savunmadaki arzusu maçın kazanılmasındaki en önemli etken oldu ve çok kaliteli bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Dün akşamki galibiyetin bir anlamı olması için önümüzdeki Konya maçını mutlaka kazanmalıyız. Zaten ligde çok iniş çıkışlı bir performans gösteren takımımızın ilk yarının  son maçını kazanarak, verilecek arada yeni katılan oyuncuların da adaptasyonu ile çok zor bir maç periyoduyla başlayacağımız ikinci yarıya hazır girmemiz gerekiyor. Çünkü lig sıralamasındaki yeri Trabzonspor Medicalpark’a hiç yakışmıyor. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR