Arif Çetin

Arif Çetin

HAKEM %100 HATALI AMA!

 

 
 
 Öncelikle Kurban Bayramınızı ve Cumhuriyet Bayramınız tebrik ediyorum. Trabzonspor lig tarihinde Avni Aker’de yenilmediği rakibine kaybetti. Gerçekleri tarih yazar derler. Bir tarih, gerçeklerle son buldu. O gerçekte Trabzonspor’un iyi oynamadığı.
 
 Sahaya çıkan kadroya baktığımızda, haftalardır yeterli forma şansı bulamadığı için eleştirilen Janko ilk onbirde başladı. Yanında da Halil Altıntop. Kenarlardan Yasin ve Olcan ile beslenmesi planlanan düşünce işlemedi. Uzun forvetine ilk ortayı 17. dakikada Zeki Yavru ile yapabildi. Janko ile oynamayı beceremedi Trabzonspor.
 
Kanatları yeteri kadar kullanamadığı gibi, orta sahadan yüksek toplar da atamadı. Skor 0-1 olduktan sonra, yüksek toplar son 15 dakikada aklına geldi oyuncuların. Aslında Janko’nun indirdiği toplarla şans bulabilirdi. Ama bordo mavili oyuncuların ne oynadığını bildiklerini sanmıyorum.
 
ORTA SAHA ÇOK KÖTÜ        
      
Futbol, Türkiye’de, Avrupa’da, Japonya’da, Papua Yeni Gine’de ve Zanzibar Cumhuriyeti’nde orta saha ile oynanıyor. Siz ön bölgede ikili ya da tekli oynayabilirsiniz. Ancak orta sahanız yetersiz kalıyor ise kaybetmeye mahkumsunuz. Janko ve Halil ile oynamak iç sahada mantıklı. Ancak orta sahanız gerekli direnci gösterebilmeli. Hem Zokora hem de Sapara kendilerinden bekleneni veremeyince orta saha hakimiyeti Bursaspor’a geçti. Zokora ve Sapara arasındaki tek uyum, isimlerinin sonlarındaki “a” harfi.
               
Geçtiğimiz hafta İnönü’de Fernandes vardı. Portekezli oyuncu sanki frengi hastasıymış gibi kimse yanına yanaşmadı. Fiziksel şarj dahi uygulamadı. Batalla’nın attığı golde de aynı sahneye şahitlik ettik. Bir Allah’ın kulu “Sen ne yapıyorsun arkadaş?” diyemedi.
             
  %100 GOL
 
 Hakem İlker Meral iyi yönettiği mücadeleyi son dakikada yaptığı hata ile berbat etti. Bamba’nın indirdiği topta faul kesinlikle yoktu ve Trabzonspor’un bir puanını çaldı. Trabzonspor bu maçı hak etti mi derseniz, bordo mavili takım bu sezon İstanbul’daki Fenerbahçe maçı haricinde hiçbir müsabakada kendisinden bekleneni veremedi.
 
Güneş’in işi zor 
 
 Özellikle de Avni Aker'de çift forvetle oynaması doğru karar. Ancak bu defa orta saha yetersiz kalıyor. Orta sahayı kalabalık tuttuğu zaman ise takım hücumda yeteri kadar çoğalamıyor. Yani aşağısı sakal, yukarısı bıyık hikayesi.     

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR