Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Gazozuna oynamadılar!..

Hani gazozuna mıydı bu maç deseler, ‘Hayır' diyeceğim.

Çünkü; işin içerisinde UEFA sıralaması var, prestij var ve TFF’nin vereceği 1 milyon lira galibiyet primi ve de sıralamada ligi hangi yerde bitirirsen, ona göre alacağın bir ekonomik meblağ var.

reklam-002-001-001-002-001-001-001.jpgDemek ki küme düşmüş olan bir takımla oynanan maçın, bakın ne kadar önemi varmış.

Trabzonspor bu 90 dakika da, çok da arzulu değilse de, isteksiz de değildi diyebilirim. Balıkesirspor’un küme düşmüş rahatlığı, hem yüzlerine hem de oyun anlayışlarına yansımış stres, mtres yok.

Bal-kes’in özellikle Berkan,Isaac ve Zec’le yarattığı sıkıntılar oldu ve ilk tehlikeli atakları 28.dakikada da golü buldular.

Trabzonspor’da Uğur, güçlü fiziğine rağmen topu kaptırınca, orta sahadan kontra atak başladı en son pası önünde bulan konuk ekip de ki Aykut, nefis vurdu köşeye.

                              *

Tribünlerde  bordo mavili taraftarlar bölünmüştü adeta. Taraftarların yarısı Avni Aker’de, diğer yarısı da 12-13 km mesafelerindeki Hayri Gür spor salonundaydı. Trabzonspor’un basketbol takımı İstanbul’da yendiği güçlü rakibi  Darüşşafaka’yı bu akşam da Trabzon’da 7 sayı farkla mağlup edince, yarı finale yükseldi.

Aynı takımın basket karşılaşması 18.30 da, futbol maçı 20.00’ de olursa olacağı taraftarın bölünmesiyle onlara ve takımlarına oldu ama bu sonuçlara olumsuz yansımadı. Trabzonspor’un her iki takımı da geceyi mutlu kapattı. Sormak lazım hangi üstün zekalılar!.. bu maçların başlama saatlerini böyle ayarladı.

Basket takımın rakibini elemesiyle gelen bu güzel haber, salondan stadyuma ulaştığında, bu moralle de Trabzon takımı beraberlik golünü buldu.

                              *

Ev sahibinin bu geceki en iyi oyuncusu Yusuf, 35. dakikada önce rakibine iyi bir çalım attı ve sol ayağıyla çok sert vurdu, top önce üst direğin içine sonra da gol çizgisine vurarak havalandı saha içine döndü. kaleci  Vukoviç ile Medjani beraber yükseldi ama son dokuna Medjani oldu kafayla ve skora eşitlik geldi.

Haftalardır yazıyordum Yusuf çok mecbur kalmadıktan sonra sol bek oynatılacak bir oyuncu değil diye, topla böyle hızlı bir adamı kanat bekine hapis etmek, kendi ayağına kurşun sıkmaya benzer.

Yusuf’ta bugün bunu gösterdi, çok güzel işler yaptı, iyi de oynadı

                                 *

Aylar sonra ilk 11 ‘de forma giyen Zeki Yavru, maç eksiği nedeniyle bugün çok yoruldu. İkinci yarıda çıktığı hücumda yatarak attığı nefis ortaya aynı güzellikte kafayı vuran Cardozo’ da haftalar sonra özlediği ve özlettiği golüne kavuştu.

Görevini iyi yapıp tamamlayan Zeki, yerine Fatih’ e bıraktı.

Balıkesir takımın beraberlik golü Eray’dan geldi. Sağ çaprazda ve bom boş pozisyonda bir anda topu önünde bulan Eray, çok sert ve köşeye vurdu. Genç kaleci İbrahim atladı ama alamadı.

Kaleci Hakan ile Salih’in kart cezalısı olduğu bu karşılaşmada, diğer kaleci Onur ve Constant’ın yanı sıra sakat oldukları için Aytaç, Deniz, Sefa, Yatabare, Erkan ve Bosingwa bu maçın kadrosunda yer almadılar.

Bu isimler sakatlıkları nedeniyle  son maçları olan Sivas deplasmanında da forma giyemeyecekler.

                                                              *

Karşılaşmanın son 5 dakikasına 2-2’lik skorla girildiğinde, yine Yusuf çok iyi ortaladı, Cardozo bunu da affetmedi ve takımına 3 puan kendi hanesinde 2 gol daha yazdırdı.

Haftalar sonra Belkalem, uzatma dakikalarında Mehmet’in yerine oyuna girdi.

Bu dakikalarda Aykut’un, Glumac’a , sonradan Waris’ in yerine oyuna giren ve girer girmezde rakibine ayak tabanıyla girişen Soner ikilisi, geceyi ucuz atlattı.

Orta hakem Yunus Yıldırım, iyi mücadele eden Aykut’un Glumac’ın boğazına yaptığı hareketini göremezken, bu oyuncuya sarı kart dahi göstermedi. Soner’e ise kırmızı kart çıkarsaydı inanın kimse ağzını açmazdı. Onu da bu pozisyonda sarı ile geçiştirmesine misafir takım bitiş düdüğüyle itirazlar etti.

Gerçi atı alan Üsküdar’ı da geçmişti...  


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR