Arif Çetin

Arif Çetin

Ekici şapkadan tavşan çıkardı

Rakip Karabükspor ligde kötü günler geçiriyor. Hocası değişmiş, takımın moral motivasyonu perişan. Trabzonspor ise Türkiye Kupası'ndan sonra Avrupa'ya da havlu atmış. Önünde hedef olarak sadece lig dördüncülüğü var. Buna hedef demenizin bile Trabzonsporlular açısından ne kadar zor bir tanımlama olduğunu anlayabiliyoruz. 

Trabzonspor'da bir çok oyuncu sakat yada cezalı. Kafa olarak sakat olanlar ise çoğunlukta. Son örneği Constant. Hadi o kadro dışında kaldı diyelim, ya sahada forma giyenlere ne demeli? 
 
Özer haftalardır kötü!
Özer, haftalardır yok. Yaptığı top kayıpları her an golle sonuçlanabiliyor. Adam takibi yok, oyunun savunma yönüne yaptığı sahte koşuşturmalar, vs... Mehmet Ekici'nin rolünü çalmaya kalkan Özer, gurbetçi oyuncunun saha içerisindeki bir çok girişimine de engel. Mehmet'in daha da gerilere gelerek top almasına neden oluyor. Oysa Mehmet Ekici'nin Cardozo'ya daha yakın oynadığında neler yaptığını hepimiz görüyoruz. 
Sefa ve Erkan'ın ondan farkı yok. Adam eksiltme, çizgiye inme denemesi akıllarından bile geçmiyor. Ya kendilerine iyi bakmıyorlar, güçsüz kalıyorlar, yada kafalarında başka bir sorun var. 
 
Yanal'ın Bosingwa inadı!
Bunların üzerine bir de Ersun Hoca'nın Bosingwa inadı eklenince, arkasından Fatiha okunan Karabük canlandı, kendine geldi. Sizin yedek kulübenizde Mustafa Akbaş ve Uğur Demirok var ise Bosingwa stoper oynamamalı. Antalyaspor'da sıkça görev aldığı gibi, gerekirse Musa Nizam stoper oynamalı ama Bosingwa asla. 
Karabüksporlu Ahmet İlhan, her pozisyonda o bölgeyi darmadağın etti. En uçta yalnızları oynayan Cardozo'ya bir isabetli orta geldi o da gereğini yaptı. Bosingwa'nın gerçek mevkisinde oynaması, Cardozolu Trabzonspor'un işini kolaylaştıracaktır. 
 
Dikkatimizi çeken bir başka nokta ise savunmadan çıkarken yapılan baskıya kalınan çaresizlik. Ligin sondan ikinci takımı Karabükspor, bordo mavili merkez savunma oyuncuları Aykut ve Bosingwa'ya iki üç kişi ile yaptıkları her baskıda sonuç aldılar. Bu da Trabzonsporlu diğer oyuncuların ne kadar durağan oynadıklarının bir göstergesidir. 
 
Ve Mehmet Ekici...
Ünal Karaman ve Miroslaw Szymkowiak'tan sonra o bölgeye gelen en özel adam... Gitti denilen maçı neredeyse tek başına geri döndürdü. 2 gol bir asist ile gecenin kahramanıydı. Enerjisini daha fazla ön bölgede harcamalı. Özer Hurmacı'sız Ekici'nin daha faydalı olacağı düşüncesindeyim. Allah nazarlardan saklasın. 

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR