Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Devam mı, Mehmet Ali ?

Küme düşme cezasının bir defalık puan silmeye çevrilmesi ile ilgili saçma-sapan önerge bildiğiniz gibi reddedildi.
TFF olağanüstü genel kurulunda yapılan oylama sonucunda, haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların, bir kereye mahsus olarak değiştirilmesi gibi bir ‘ kurtarma operasyonu’ önerisi, haliyle kabulde görmedi.

Ortada bunca tapeler, deliller, kayıtlar ve görüntüler varken 58. maddeyi uygulamamak için, o günleri taaa… Bugünlere kadar getirmek zorunda kalan Türkiye Futbol Federasyonu ve onun Fenerbahçe sempatizanı Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’dan hazırlanan tezgah oyun bozuldu.

Genel kurul üyeleri çıktı dedi ki ; Biz bu oyunu bozarız Mehmet Ali bey.

*
Türkiye Futbol Federasyonunun yaptığı Olağanüstü Genel Kurul’da ; Neredeyse tamamen Fenerbahçe Kulübünü ve onun bir kaç dirsek temasındaki takımını  bir alt kümeden kurtarmak ve " 2010-2011 Süper Lig Şampiyonluk Kupası " nı Trabzonspor’a vermemek üzerine yazılan bir senaryonun, vizyona girememesini izledik.

58. Maddeye ilave edilecek ek bir madde ile bir defaya mahsus küme düşmeyi kaldıran ve puan silme cezası uygulamak isteyen ve Fenerbahçe sempatizanı olduğunu Mars gezegenindeki uzaylıların bile tescil ettiği Federasyonun, ağır toplarının asıl amacı Fenerbahçe camiasının istediği “ Biz ceza alalım ama kupa Trabzonspor’a da gitmesin“ tezini yerine getirmek miydi acaba ?

Peki ne oldu ? Delegeler bu tezgaha “ dur” dedi, dimi Mehmet Ali bey.

*

2010-2011 Süper Lig Kupası’nı Trabzonspor’a vermemek için planlanan çirkin oyun “58. Maddeye ilave edilecek olan ek madde” ile hayata geçirilecekti ama yemedi.

Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş başta olmak üzere 58. maddenin değişmesine onay vermeyen ve Fenerbahçe’nin de uzun süredir kamuoyunda sanırım ‘ Acıtasyon’ gereği karşı çıktığı 58'e ek madde eklenmesi isteği, yarın ki TFF Genel Kurulunun ana gündem maddesinde neden ve nasıl yer aldığını da benim Laz köyündeki 90’lık ninem bile merak etmiş.

Halbuki bu işleri en baştan,kestirip attırsaydın,bu sıkıntılara girmezdin be Mehmet Ali bey.

*

“Boş ver be ninecuğum “ dedim “ Sen karışma bu işlere,vallahi kabak senin başına patlar haaa..”

Trabzonspor camiası önce “2010-2011 Süper Lig Kupası size verilecek” mesajları ile kandırılıp, yaklaşık 8 aydır bir bekleyiş moduna itildi. Ardından ulusal -yaygın basında, pardon İstanbul’un fanatik bir grup yerel medyasında TFF Etik Kurulu raporunun Trabzonspor’u aklamasına rağmen “Trabzonspor’un adı iddianamede ismi geçen 8 takım ile birlikte” spot başlıkları temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp yazılmaya ve söylenmeye başlandı. Bazı Çavuşun oğulları da !..  ekranlarda salyalarını akıtarak, hırladı hırladı durdu.

Bordo Mavili kulübe karşı Lojistik ve Psikolojik savaş başlatıldı. İnsanlara Acıbadem !.. yedirilmeye çalışıldı , oysa böyle olmayabilirdi,işler buraya kadar gelmezdi değil mi, Mehmet Ali bey ?

*

Mevcut 58. maddenin aynen kalması halinde küme düşmesi ve Bank Asya 1.ligine           “ Helloooo “ demesi kaçınılmaz olan Fenerbahçe’nin yanında,Trabzonspor’u da bu oyunların içerisine çekerek, ceza almasını sağlamak için ek bir maddeye gerek vardı. Trabzonspor’da teşvike teşebbüs ettiği gerekçesi ile puan silme cezası alacağı düşünülerek, şikenin içerisine çekilecek ve Fenerbahçe’nin isteği ve TFF’ nin tezgahı ile hakkı olan kupayı alamayacaktı.

UEFA tarafından Fenerbahçe yerine Şampiyonlar ligine alınan Trabzonspor, Süper lig Kupasını alamayacağı gibi, Şampiyonlar Liginden gelen gelirlerin de tamamını iade etmek zorunda kalacak ve maddi ve manevi olarak haksız yere uçurumun kenarına itilecekti.

1996, 2005 ve 2011’de Trabzonspor’un elinde katakullilerle şampiyonluğu çalan Fenerbahçe’ye, en sonunda manevi ve yasal yargı da “ Dur ,buraya kadarrrrrrrr ” dedi.

58.Madde kaldı. Haydi bakalım sil baştan, Mehmet Ali bey.

*

Tabi ;Trabzonspor bunları yaşarken, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar tüm eleştirilerin dışında kalarak, Fenerbahçe camiasının da taktirini kazanacaktı.
Halbuki, ek madde olmasa ve Fenerbahçe küme düşürülse, eldeki belgelerle Trabzonspor’un da düşürülmesi mümkün mü? Yasal olarak mümkün değil.

Bu kadar bilgi ve belge ile Küme düşürülmesi kaçınılmaz olan Fenerbahçe’nin yanında, Trabzonspor’un da küme düşürülmesi spor kamuoyunda infial uyandırır ve bu kararı vermeye kimsenin gücü yetmez düşünüldü. Fenerbahçe Fransız şampiyonu Lille takımının en iyi oyuncusunu 20 milyon euro karşılığında, benimde iki kez çıplak gözle izlediğim Senegalli Moussa Sow ile prensip anlaşmasına vararak,bu tezi doğruladı.

Ama bu Sow sanırım bu işe, bir kaç haftaya kadar Fransız kalır ve “ Ben, Bank Asya 1.liginde oynamam diyerek “bugün-yarın geldiği gibi gerisin geri kaçar. Sow kaçacaksa kaçsın ama sen nereye gidecektin Mehmet Ali bey ?

Cenaze ortada bırakılır mı? Kaldır bu cenazeyi Mehmet Ali bey, kaldır…

Daha Çarkıfelek oynayacağız.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR