Arif Çetin

Arif Çetin

Daha kolay kazanabilirdi

Trabzonspor bu. Hocası, oyuncusu kim olursa olsun kolayı zor yapmayı seviyor. Rakip Çaykur Rizespor'un yeni hocası Hikmet Karaman ateşlemiş takımı. Yeşil Beyazlı oyuncular neleri varsa koydular ortaya. Trabzonspor'un eksik yanları ile birlikte Ersun Yanal'ın yanlış tercihlerini iyi edit etmişler. Trabzonspor kazandı ama Rizespor daha fazla pozisyon bulan taraftı.

Musa Nizam'ın cezası nedeniyle savunmanın solunda Constant başladı. Ersun Hoca, siyahi oyuncuya 45 dakika sabredebildi. Cevin Constant, her pozisyonda "Ben bu mevkide oynamak istemiyorum" diye haykırdı. İkinci kırkbeş dakikada o bölgede Yusuf görev yaptı. Son on dakikada ise Mustafa Akbaş. Bu gösteriyor ki, büyük umutlarla alınan İshak Doğan devre arasındaki yolcu isimlerden.

Neredeyse orta sahadan kaybediyordu!

Peki Trabzonspor neden bu kadar zorlandı? Tek kelime ile orta saha kurgusu yüzünden. Ersun Hoca, savunma merkezinin önünde uzun boylu dirençli orta sahaları seviyor. Trabzonspor'daki ilk döneminde Hüseyin Cimşir'i, F.Bahçe'de ise Mehmet Topal'ı bu şekilde oynattı. Şimdilerde ise Medjani yada Salih Dursun. Rizespor maçında savunmanın önünde oynatan Fatih Atik, hiç bir varlık gösteremedi. Fatih'in bölgesini hızla geçen Rizeli oyuncular, Medjani ve Belkalem'in arasına ve arkasına bırakılan her topta kaleci Fatih ile karşı karşıya kaldı. Allah'tan Fatih Öztürk yerinde kurtarışlarla formu süreci önledi. 

Cardozo'yu kullanmazsan bir kişi eksiksin!

Orta sahadaki bu dirençsizlik oyunun hücum tarafına da yansıdı. Trabzonspor, Cardozo'yu topla buluşturmadığı sürece bir kişi eksik oynamaya mecburdur. Özer Hurmacı'nın Fatih Atik'e yeteri kadar yardım etmemesinin yanında, Mehmet Ekici'nin topla gereksiz yere oynaması orta sahayı kısırlaştırdığı gibi Cardozo'nun topla daha az buluşmasına neden oldu.

Yusuf'un üstün gayreti, Sefa'nin her daim içeriye kat ederek pozisyonların içinde yer alma isteği bugünü kurtardı. Ancak, Cardozo'dan daha fazla faydalanılmak isteniyorsa, bordo mavili orta sahada dirençli bir ismin oynaması, Özer, Mehmet, Sefa ve Yusuf'un Cardozo'yu daha çok beslemesi şart. Oyunun dengeye geldiği tek anın Salih Dursun'un oyuna girdiği andan sonraki 15 dakika olduğu gözlerden kaçmamalı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR