Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Ahhh, Yan Direk...

Şampiyonlar liginde, kendisi gibi 4 puana sahip CSKA Moskova önünde çok önemli bir karşılaşmaya çıkan Trabzonspor’u, bu gece yarısında taraftarları yalnız bırakmadı.

Tezahürat desteklerini onlardan Avni Aker’de  esirgemeyen dolu tribünler vardı.

Hatta Maraton tribünü bile.

Bu yazıyı yazdığımızda, henüz UEFA’nın bu maça ait istatistikleri elimize geçmemişti ama sanırım Trabzonspor ilk yarıda ofsayta düşmekte oldukça cömert davrandı.

*

Daha oyunun başında Doumbia, ev sahibinin yaşam fişini çekiyordu ama Giray yetişti gol çizgisinden çıkarttı ve alkışı aldı.

12.dakika da Vagner love’nin enfes şutunu, üstten Tolga kornere çelerken,yüreklere su serpti.

Oyunun üçte birlik bölümü 30 dakika tamamlandığında, Trabzonspor’un rakip kalede net bir gol pozisyonu yoktu.

Hatırı sayılır ilk pozisyon31.dakikada geldi.Burak’ın yerden sert şutu az farkla  yandan auta çıkarken,bordo mavililerde Moskova kalesinde siftah yapmış oldu.

*

Adrian’ın ilk yarıda çok pas hatası yapmasına, Colman’ın ürkekliği ve oyuna ağırlığını koyamaması da eklenince,hep stres olduk iyi mi ?

Karşılaşmanın 43.dakikasında,yüreğimiz ağzımıza geldi. Yine Doumbia, atılan bir ara topla, birden kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı,Tolga iyi kapatmasaydı bordo mavililer soyunma odasına ilk yarıda 1-0 yenik gidecekti.

Bu pozisyondan hemen sonra ise CSKA‘lı Aleksei Berezutski ‘nin, kalecisi Gabulov’a


 
kendi ceza alanı içerisindeki yaptığı geri pası elle tutmasını, orta hakem Mallenco'nun “es” geçmesi olacak iş değildi.

*

Trabzonspor 2.yarıya ilk yarıya nazaran daha iyi başladı, istekliydi en azından.

Şenol hoca 61.dakikada oyuna bir katkı hamlesi yaptı önemliydi,Halil ve Serkan yerlerini iki Brezilyalıya Alanzinhho ve Henripue ‘ye bıraktı.

67.dakikada Alanzinho müsait pozisyonda Burak’a pas çıkarmayıp kaleye vurunca tribünlere “Offff” çektirdi.

Moskova bu dakikalarda önemli bir silahını oyuna soktu.Tosiç yerini Cauna’ya devir etti.

Oyunun başından beri profesyonelliğini ve tecrübesini ön plana çıkaran Trabzonsporlu Zokora, devamlı Vagner love ve yurttaşı Doumbia’nın üzerine üzerine sert oynadı ve sonunda Fildişi takımından yakın arkadaşı Domubia‘yı, 2.sarı kart dan kırmızı kartla dışarı attırdığında dakikalar 73’ü gösteriyordu.

*

Oyunun son 17 dakikasına girildiğinde maalesef bordo mavili oyuncular arasında telaş hakim olan oyuncular vardı.

10 kişi kalan rakip önünde de az kalsın 80.dakikada Trabzonspor golü kalesinde görüyordu.yandan yerden gelen sert bir pasa altı pas üzerinden sert vuran Giray, topu az kalsın kendi filelerine gönderiyordu.

Bu dakikalarda Love’yi ileride tek bırakan Rus teknik adam Leonid Slustki,kale önüne 8 oyuncusunu dizince tek puana artık razı oldu.Bu fırsatı değerlendirmek ve üç puan almak isteyen Şenol Güneş’in saha kenarında yıpranmaları sonucu değiştirmedi.

Özellikle Trabzon takımı en önemli yerlerde isabetli pas oranında negatif bir görüntü sergiledi.

*

Sakatlıktan çıkan ve henüz kendine gelemeyen Henrique’nin kötü performansı çok sırıttı.

Son Gaziantep deplasmanında olduğu gibi uzatmanın son dakikasında Trabzonspor gülmeye ramak kalmıştı.Korner den gelen topa Celustka’nın vurduğu kafa yan direkten geri geldi.

Lille takımının bu gece İnter’e, İtalya’da yenilmesinden sonra ,Trabzon’da her iki takım birer puan alarak ,puanlarını 5 yaptı.

Artık Trabzonspor için, önümüzde evinde oynayacağı İnter maçının önemi arttı.

İspanyol orta hakem  Mallenco ve 5 yardımcısı bence göze çok batan ,fazla hata yapmadı.

Hatırı sayılır bir maç yönetti.

Ama buradakilerin ve ekran başındaki herkesin aklı, uzatmanın son saniyesinde yan direkte patlayan, meşin yuvarlak da kaldı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR