Arif Çetin

Arif Çetin

24.Dakika

Kimse skora bakıp aldanmasın. Trabzonspor yine kötü oynamaya başladı.

İlk yarının son maçı olan Orduspor karşısında alınan 4-1 skorla birlikte acaba oyun anlamında da bir şeyler değişiyor mu diye düşünmüştük. Bu düşüncemizi ikinci yarının ilk 3 maçında alınan seri galibiyetler perçinlemişti. Ama Karabük mağlubiyeti bazı şeylerin tam oturmadığını gösterdi.

***

Eskişehir gibi bir takıma karşı alınan skoru küçümsemiyorum. Yine tekrarlayalım ki yanlış anlaşılmasın. Her şey Hürriyet GÜÇER'in sekiz dakikada gördüğü iki sarı kartla değişti. Öncesi ve sonrası gece ile gündüz gibi. Olamaz böyle bir şey. Trabzonspor gibi bir takım on bire on birde bu kadar mahkûm oynamamalı. Dua edelim ki rakip on kişi kaldı. Aksi halde yüzlerinizdeki tebessümün yerini gerginlik alabilirdi.

***

Maçın iki kırılma noktası var. 24.dakikadaki kırmızı kart ve Halil altıntop'un golü. Kırmızı kart sonrasında rakibin eksikliğinden faydalanan bordo mavili oyuncular, hızlı hücumlarla rakip kalede daha fazla görünmeye başladılar.  Bitti denilen pozisyonda Alanzinho'nun katkısı ile Burak'ın alda at diyerek gönderdiği mektubu Halil Altıntop tam adresine gönderdi.

***

Gol sonrasında Trabzonspor'un istediği oyun tarzı oluştu. Zaten eksik olan rakip geriye düşünce daha fazla ileriye çıkmak, açılmaz zorunda kaldı. Colman haftalardır kendisinden beklenen adrese teslim pası, Burak Yılmaz'ın Trabzonspor forması altındaki 61.golü için fırından çıkartınca skor daha da rahatladı. Cech'in attığı gol ise oynadığı futbolun en güzel hediyesiydi.

***

İkinci yarıdaki Serkan -Celustka değişikliğinin birçok anlamı var.

Serkan elinden ne geliyor ise yapmaya çalışan bir isim. Ancak, son haftalarda onda bir doyum var. Futbola aç değil. Serkan'ın futbol açlığı çekmesi gerekir. Bu açlık hem Serkan'a hem de Trabzonspor'a faydalı olacaktır. Aynı konu Adrian için de geçerli. Adrian konusu açılmışken insan üzülüyor. Böyle yetenekli bir futbolcunun bekleneni verememesi en çok kendisini üzüyordur.

***

Halil- Adrian değişikliği sonrasında Burak Yılmaz'ın arkasındaki üçlünün (Alanzinho-Adrian-Olcan) tümünün sol ayaklı olması ilginç bir tesadüf. Olcan'ın golü "Buradan maç döner mi?" diye akıllarından geçirenleri "Hastasıyız Dede!!!" diye haykırmaya yöneltti. Sonuçta alınan 3 puan güzel. Ancak futbol adına sahada bazı şeylerin iyi gitmediğinin sinyali kuvvetlice var. İyi iken yanlışları görmek ve göstermek bizim görevimiz olsun...

MAÇIN ARTISI:

6.dakikadaki Ankaragücü desteği

Burak Yılmaz'ın Trabzonspor forması ile attığı 61.gol.

Marek Cech'in Trabzonspor forması ile attığı ilk gol.

Colman'ın az da olsa kıpırdanması.

MAÇIN EKSİSİ:

Futbolda skor ne olursa olsun laubaliliği kaldırmaz.

Kendini toparla Tolga!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR