Zonguldak'ta facia!

Edinilen bilgiye göre, olay, Zonguldak'ın merkeze bağlı Kırat mevkiinde kaçak işletilen bir maden ocağında yaşandı. Kömür çıkartan Mustafa Özalpugan, İsmail Altun ve Yaşar Özerdoğan adlı işçiler, gazdan zehirlendi. Yaşanan olayın ardından olay yerine Türk

Zonguldak'ta facia!

Edinilen bilgiye göre, olay, Zonguldak'ın merkeze bağlı Kırat mevkiinde kaçak işletilen bir maden ocağında yaşandı. Kömür çıkartan Mustafa Özalpugan, İsmail Altun ve Yaşar Özerdoğan adlı işçiler, gazdan zehirlendi. Yaşanan olayın ardından olay yerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye ekipleri çağrıldı. Ekipler, ocağa girdiklerinde üç işçinin de hayatlarını kaybettiklerini tespit etti.

Gazdan zehirlenen üç madencinin cenazeleri, Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaçak kömür ocağının sahibi olduğu öne sürülen İ.K.'nın da 'kamu malına zarar vermek' suçundan cezaevinde olduğu iddia edildi.

Öte yandan, TTK Karadon Müessesi'ne bağlı Gelik İşletmesi'nde bir iş kazası yaşandı. Yerin metrelerce altında kömürlerin taşındığı vagonları çeken lokomotifin devrilmesiyle Hakkı Gebeş ve Azmi Kara isimli madenciler yaralandı. İşçilerden Azmi Kara, hastaneye kaldırıldığı sırada yolda hayatını kaybetti. Diğer madenci Hakkı Gebeş ise BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam