Yeni Turistik Tren Rotaları Açılıyor: Ankara'dan Diyarbakır ve Tatvan'a Masalsı Yolculuklar

Türkiye'nin Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan arasında yeni turistik tren seferlerinin başlayacağını duyurdu. Bu seferler, Anadolu'nun kültürünü ve tarihini keşfetme fırsatı sunacak.

Yeni Turistik Tren Rotaları Açılıyor: Ankara'dan Diyarbakır ve Tatvan'a Masalsı Yolculuklar

Türkiye'nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülkenin turistik tren rotalarına iki yeni güzergâh eklenerek seyahat severlere daha fazla seçenek sunulacağını duyurdu. Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan arasında işletilecek olan yeni turistik trenler, Anadolu'nun zengin kültürünü ve tarihini keşfetmek isteyen yolcular için tasarlandı.

yeni-turistik-tren-rotalari-aciliyor-ankaradan-diyarbakir-ve-tatvana-masalsi-yolculuklar.webp

Bu yeni tren seferleri, Bakan Uraloğlu'nun demiryolu sektöründe son 22 yıl içinde yapılan yatırımların bir sonucu olarak lanse edildi. Yüksek hızlı tren hatlarının yanı sıra konvansiyonel hatların da kalitesinin artırılmasıyla birlikte, turizm amaçlı seferler de dahil olmak üzere demiryolu ulaşımının çeşitliliği ve erişilebilirliği artırılmıştır.

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars güzergâhında başarıyla işletilen ve büyük ilgi gören bir hizmet olarak biliniyor. Bakan Uraloğlu'na göre, bu sezon boyunca Turistik Doğu Ekspresi, toplam 84 sefer yaparak 11,611 yolcuyu taşıdı. Yeni açıklanan Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik tren seferleri, benzer bir konsepte sahip olacak ve yolculara Anadolu'nun doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme imkanı sunacak.

Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni, 19 Nisan'da Ankara'dan hareket edecek ve Malatya ile Yolçatı ve Kayseri'de turizm amaçlı duruşlar yapacak. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni ise 17 Nisan'da yola çıkacak ve Elazığ, Palu ve Kayseri'de benzer duraklamalar gerçekleştirecek. Her iki tren de ev konforunu aratmayacak yataklı vagonlar ve yemekli vagonlarla donatılacak, böylece yolcular yolculukları boyunca rahat bir seyahat deneyimi yaşayacaklar.

Bakan Uraloğlu, bu yeni tren seferlerinin Anadolu'nun ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamasını ve bölgenin turizm potansiyelini harekete geçirmesini umduğunu ifade etti. Trenlerin bilet satışlarına ise bu hafta itibarıyla başlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam