Yangın merdiveni 2.katta bitiyor

Merkez Şarkiye Mahallesi'nde bulunan 6 katlı bir iş hanının yangın merdiveninin yalnızca ikinci kata kadar inmesi, görenlerin dikkatini çekiyor. İki cephesi kapalı olan iş hanında unutulmayan yangın merdiveninin yalnızca ikinci kata kadar inmesinin sebebi

Yangın merdiveni 2.katta bitiyor
Merkez Şarkiye Mahallesi'nde bulunan 6 katlı bir iş hanının yangın merdiveninin yalnızca ikinci kata kadar inmesi, görenlerin dikkatini çekiyor. İki cephesi kapalı olan iş hanında unutulmayan yangın merdiveninin yalnızca ikinci kata kadar inmesinin sebebinin muhtemel hırsızlık olayları ve merdivenin kaldırıma denk gelmesi olduğu öğrenildi.

ÖZEL OLARAK GELİŞTİRİLDİ
Bu nedenle merdivenin amacına uygun olarak kullanılması için geri kalan iki kat içinde seyyar merdiven uygulaması geliştirildi. Herhangi bir yangın anında iş hanında bulunanların ikinci kattan sonra açılacak seyyar merdivenle binadan tahliye olması planlandı. Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğinde yangın merdiveninin yangın durumunda, binadaki insanların emniyetli olarak ve süratle tahliyesi için özel olarak yapılan, yangından korunmuş kaçış merdiveni olarak tanımlanıyor.

Ayrıca, yangın merdivenlerinin kaçış yolları bütününün bir parçası olduğu, diğer kaçış yolu bölümlerinden bağımsız olarak tasarlanamayacakları belirtiliyor. Yangın merdivenlerinin kullanmaya uygun şekilde bulundurulmasından bina veya iş yeri sahip ve yöneticilerinin sorumlu olduğu belirtilen yönetmelik, yangın merdivenleri de şöyle tanımlıyor:

"Yangın merdivenleri, yanmaz malzemeden yapılmaları ve en az 800 mm genişlikte olmaları durumunda, kullanıcı yükü 25 kişiyi aşmayan herhangi bir kattan, ara kattan veya balkonlardan zorunlu çıkış olarak hizmet verebilir. Belirtilen koşulları sağlamayan dairesel merdivenler zorunlu çıkışlar olarak kullanılamaz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam