''Darbe insanlık suçudur''

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Trabzon Atatürk Alanı'nda yaptığı basın açıklamasında gündemde yer alan  ''Balyoz Darbesi'' ile ilgili açıklamalar da bulundu.Başkan Ünsal, Darbelerin insanları bir çok alanda mağdur ettiğini belirterek, “ Darbel

''Darbe insanlık suçudur''

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Trabzon Atatürk Alanı'nda yaptığı basın açıklamasında gündemde yer alan  ''Balyoz Darbesi'' ile ilgili açıklamalar da bulundu.

Başkan Ünsal, Darbelerin insanları bir çok alanda mağdur ettiğini belirterek, “ Darbeler insanlığa karşı suçlardır. 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan MGK toplantısı ve toplantı salonunda açıklanan bildiri siyasi tarihimize ''post-modern darbe'' olarak geçmiştir. 28 Şubat ''İrtica tehdidi'' maskesiyle militarist zihniyet , bir takım sözde STK'lar ve medya provakörleri aracılığıyla iktidarın dolaylı olarak ele geçirdiği ,on milyonlarca dolarlık soygunların gerçekleştirdiği bir darbe sürecidir''dedi.
28 Şubat'ta baskı ve dayatmaların çoğalmasına özellikle din özgürlüğü başta olmak üzere bir çok temel hak ve özgürlüğün yoğun ihlaline yol açtığını kaydeden Ünsal, şunları söyledi:

 “8 yıllık zorunlu eğitim 5+3 şeklinde kesintisiz uygulanmış ve bu nedenle İHL ve meslek liselerinin orta kısmı halen kapalıdır. 8 yıllık kesintisiz eğitimle Kuran Kursuna gitme yaşı yükseltildiğinden, velilerin çocuklarına erkan yaşta dini eğitim aldırma hakları halen engellenmektedir .28 şubat sürecinde yargı mensuplarına verilen brifing ve yönlendirmeler ; ideolojik ve zalim yargı mensuplarının gelişmesine ve günümüzde de adaletsiz kararla mağduriyet oluşturmaya devam etmelerine neden olmaktadır.''dedi .

Son olarak Tüm darbecileri, yaşattıkları ve halen de devam eden tüm hak ihlalleri nedeniyle kınadığını ifade eden Ünsal Türkiye'de herkesin hak ve özgürlüklerini güvence altına alacak yeni ve adil bir ''Sivil Anayasa'nın '' yapılmasını talep etmektedir”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler