Üzerinden 2 araç geçen çocuk suçlu bulundu

Çocuğun üstünden geçen, sonra kaçan ve hala bulunamayan kamyonet sürücüsünün kusurunun tali olduğu, ikinci kez üstünden geçen sürücünün ise kusursuz olduğu belirlendi.KAZA 2 YIL ÖNCE MEYDANA GELDİKaza Küçükçekmece'de 2 yıl önce meydana geldi. 2 araç yolda

Üzerinden 2 araç geçen çocuk suçlu bulundu

Çocuğun üstünden geçen, sonra kaçan ve hala bulunamayan kamyonet sürücüsünün kusurunun tali olduğu, ikinci kez üstünden geçen sürücünün ise kusursuz olduğu belirlendi.

KAZA 2 YIL ÖNCE MEYDANA GELDİ

Kaza Küçükçekmece'de 2 yıl önce meydana geldi. 2 araç yoldan karşıya geçmeye çalışan 7 yaşındaki H.E adlı çocuğun üstünden art arda geçti. H.E kazadan sonra 2 ay yoğun bakımda kaldı; bugün hala kazanın izlerini taşıyor. Kazayla ilgili olarak dava açıldı, yargılama başladı, olayın yaşandığı gün güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler de kazadaki kusurun kime ait olduğunun belirlenmesi için dosyaya girdi.

" O AN" GÜVENLİK KAMERASINDA

Güvenlik kamerası kayıtlarında kaza anı görülüyor. Kamera, Küçükçekmece Florya Caddesi üzerinde kayıtta.  Ekmek almak için dışarı çıkan ve caddeyi karşıya geçmeye çalışan H.E'nin çarpmanın etkisiyle yere düştüğü, ardından kamyonetin çocuk bedenin üzerinden geçtiği ve durmadan yoluna devam ettiği görülüyor.

İKİNCİ ARAÇ DA ÇOCUĞUN ÜSTÜNDEN GEÇTİ

İkinci otomobil kısa süre ortaya çıkıyar ve o da çocuğun üstünden geçiyor ancak bu sürüca ilki gibi kaçmayıp duruyor ve çocuğun yardımına koşuyor. İşti bu görüntüler ve bilirkişi raporlarını inceleyen Adli Tıp Kurumu kazada kimin kusurlu olduğunu belirledi ve görüşünü mahkemeye bir raporla sundu.

Çarpıp kaçan sürücünün kusuru ise çocuğa göre daha az. Adli Tıp Kurumu hala bulunamayan kaçak sürücünün kusurunun "tali" olduğuna karar verdi. Çocuğun üstünden ikinci kez geçen sürücü ise "kusursuz" bulundu.

Kazaya ilişkin hazırlanan Adli Tıp raporunda şu ifadelere yer verildi.

“Araca yol üzerinde ilk geçiş hakkını vermeyen mağdurun, yaşı nedeniyle davranış faktörlerinin sonuç üzerinde asli derecede etken olduğu, mahal şartlarına göre kontrolsüz seyir halinde olan ve yola giren yaya nedeniyle zamanında etkili tedbir almayan plakası bilinmeyen araç sürücüsünün kusurlu davranışının sonuç üzerine tali derecede etken olduğu anlaşılmıştır."

Küçükçekmece Adliyesinde kazaya ilişkin görülen davada, H.E'nin avukatı olan Nurgül Daştan, raporla ilgili olarak Adli Tıp Genel Kurulu'na şikayette bulunacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam