Trabzon'dan bütün dünyaya ilan etti

Başkan Gümrükçüoğlu "Milletimizi bölmek isteyenlere gereken cevabı vermeye devam edeceğimizi Trabzon’dan bütün dünyaya ilan ediyoruz.” dedi.

Trabzon'dan bütün dünyaya ilan etti

Başkan Gümrükçüoğlu "Milletimizi bölmek isteyenlere gereken cevabı vermeye devam edeceğimizi Trabzon’dan bütün dünyaya ilan ediyoruz.” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. 

Meclis toplantısının başında Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Türkiye’yi bölmek ve parçalamak istenenlere karşı dün olduğu gibi bugün ve bugünden sonrada gerekli cevabın verileceğini Trabzon’dan dünyaya ilan ettiklerini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane’deki hain pusuda iki askerin şehit olduğunu hatırlatarak sözlerine devam eden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un geride kalan ayda yine şehitler verdiğini ifade ederken, “Geride bıraktığımız ay içerisinde Trabzon’umuz yine şehitler verdi. Deniz Sözleşmeli Er Alper Al evladımız şahadet mertebesine ulaştı, Şalpazarı’nda toprağa verdik. Şahadet mertebesine ulaşan şehrimizin evladı Astsubay Ceyhun Mumcu’yu İstanbul’da ebediyete uğurladık. Er İsa Ergin evladımız 1 Haziran tarihinde vatani görevini sürdürürken kalp krizi sonucu ebediyete intikal etti. Şalpazarı’nda ebediyete uğurladık. Uzman Onbaşı Sadrettin Fiş vazife başında Malatya-Elazığ Karayolunda meydana gelen trafik kazası sonucu şahadete ulaştı. Ve maalesef bugün sabah itibariyle İstanbul’da bir terör saldırısının neticesinde 6’sı güvenlik görevlisi 5’si sivil olmak üzere 11 insanımız şehit oldu. Şehit emniyet mensuplarından biri olan Polis Gökhan Topçu Trabzon’umuzun evladır. İstanbul’da defnedilecektir. Maalesef bugün yine Mardin Midyat’ta bombalı saldırı yaşanmıştır. 2’si güvenlik görevlisi 2’si sivil vatandaşımız olmak üzere 4 insanımız şahadete yürümüştür” diye konuştu. 

Terör saldırılarının amacına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Görülüyor ki bu hunhar saldırılar ile mücadelemizi kırmaya gayret ediyorlar. 79 milyon insanımızın birlik ve beraberliğiyle, hiçbir etnik köken ayrımı yapmadan ‘tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak’ ilkesini kabullenen herkesi kardeş kabul edip kucaklayarak, gerek içimizdeki vatan hainleri gerekse uluslararası organizasyonlarla devletimizi ve milletimizi parçalamak isteyenlere bugüne kadar olduğu gibi bugün ve bundan sonrada yılmadan, bunalmadan, usanmadan gerekli cevabı vermeye devam edeceğimizi Trabzon’dan bütün dünyaya ilan ediyoruz.” 

Alman Federal Meclisinin sözde Ermeni soykırımı yalanını kabul etmesini de değerlendiren Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Alman Federal Meclisi sözde Ermeni soykırımını kabul etmiştir. Başta Cumhurbaşkanımız, ayrım gözetmeksizin tüm siyasi partilerimiz, milletimiz bu büyük yalanı en geniş şekilde kınamışlardır. Bizlerde aynı kınamayı buradan ilan ediyoruz. Bu çerçevede devletimizin genel siyasi kararları ve alınan tedbirlerin eş değer tedbirlerini alacağımızı ve bunları günlük hayatımızda idari mekanizmalarımızda tatbik edeceğimizi belirtiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam