Trabzon'da engellilerden proje!

Anadolu Görme Engelliler Derneği, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği ile İş-Kur İl Müdürlüğü ortaklığıyla hazırlanan “Görme Engelliler Ekolojik Çanta Üretimi Projesi’ tanıtım toplantısı bugün yapıldı. Pratik Kız Sanat Okulu’nda gerçekleştirilen tanı

Trabzon'da engellilerden proje!

Anadolu Görme Engelliler Derneği, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği ile İş-Kur İl Müdürlüğü ortaklığıyla hazırlanan “Görme Engelliler Ekolojik Çanta Üretimi Projesi’ tanıtım toplantısı bugün yapıldı.
 

Pratik Kız Sanat Okulu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İŞKUR Trabzon İl Müdürü Mustafa Bahadır, Çevre ve Orman İl Müdürü Fahrettin Ulu ile davetliler ve kursiyerler katıldı.
 

Törende konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, engellilerin de en az engelsizler kadar sosyal yaşama ve üretim hayatına katılma hakları olduğunu belirterek “'Engellilerimiz, bu projeyle 'acınarak bakılacak değil, toplumda hak ettiğimiz yer, fırsatlar bize verildiğinde kendimizi ifade etme ve üretme hakkını elde etmek istiyoruz' diyorlar” dedi.
 

Vali Kızılcık, engelli vatandaşların ürettiği çevreye uyumlu çantalarla hem engelli vatandaşların toplumsal yaşama daha fazla katılımının sağlanacağını, hem de çevrenin daha az kirleneceğini söyledi.
 

Görme Engelliler Ekolojik Çanta Üretimi Projesi Koordinatörü Yusuf Şafak ise kurstan 3'ü işitme, 12'si görme engelli olmak üzere toplam 15 engelli vatandaşın faydalanacağını ifade ederek “Çevre dostu ekolojik çanta kullanımı yaygın hale getirilmeli ve tüketiciler bu konuda bilinçlendirilmelidir. Bu amaçla insan ve çevre eksenli projemize destek verilmesini istiyoruz. Ayrıca toplumumuzda maalesef engellilerle ilgili acıma gibi çeşitli davranışlar yaygın. Bu tablo acınası bir tablo değil, alkışlanılası bir tablo olacaktır'' diye konuştu.
 

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ve diğer davetliler, işitme ve görme engellilerin bulunduğu üretim yapılan atölyeyi ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam