Trabzon'da Çataltepe şehitleri anılanacak!

Trabzon’un Maçka ilçe sınırları içerisinde kalan Çataltepe'de Osmanlı-Rus Harbi'nde şehit düşen askerler için Maçka Belediyesince anma töreni düzenlenecek.Çateltepe Şehitliği'nde 9 Ağustos Pazar günü saat 11.00'de yapılacak anma töreninde Kur'an-ı Kerim t

Trabzon'da Çataltepe şehitleri anılanacak!

Trabzon’un Maçka ilçe sınırları içerisinde kalan Çataltepe'de Osmanlı-Rus Harbi'nde şehit düşen askerler için Maçka Belediyesince anma töreni düzenlenecek.

Çateltepe Şehitliği'nde 9 Ağustos Pazar günü saat 11.00'de yapılacak anma töreninde Kur'an-ı Kerim tilaveti, İlahi dinletisi ve mehter konserinin ardından katılımcılara ikramda bulunulacak. Çataltepe Şehitliği'nde resmi kayıtlara göre 70, bölgede yaşayan vatandaşların aktardığına göre ise 450 şehidin bulunduğu tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Bu topraklarda 450 şehidimiz var. Bu şehitlerin her biri Anadolu'nun farklı şehirlerinden gelerek bu topraklarda düşmana karşı bir bütün olmuşlar ve Anadolu'nun bütünlüğünü savunmuştur. Bir birliktelik örneği gösterilerek bağımsızlık ateşinin sönmemesini sağlamışlardır. Biz şehitlerimize her zaman minnettarız. Onları her zaman rahmet ve dualar ile anacağız. Bu vesile ile tüm halkımızı düzenleyeceğimiz Çataltepe Şehitleri anma programına davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam