Trabzon'da bir hükümlü cezasını camide çekiyor

Arkadaşını bıçakla yaralayan kişi cezasını camide temizlik yaparak çekiyor. Trabzon'da kavga ettiği arkadaşını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle 5 bin 500 lira para cezasına çarptırılan ve bu parayı ödememesi halinde cezaevine girecek olan genç, hapse girme

Trabzon'da bir hükümlü cezasını camide çekiyor

Arkadaşını bıçakla yaralayan kişi cezasını camide temizlik yaparak çekiyor.

Trabzon'da kavga ettiği arkadaşını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle 5 bin 500 lira para cezasına çarptırılan ve bu parayı ödememesi halinde cezaevine girecek olan genç, hapse girmek ya da para cezasını ödemek yerine bir camide temizlik yaparak cezasını çekiyor.
 
Kentin Yenicuma Mahallesi'nde oturan Alican Ataoğlu (25) ile arkadaşı C.K. arasında geçen yıl çıkan tartışma büyüyünce çıkan kavgada arkadaşını yaraladı. C.K'nin Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunması üzerine Ataoğlu hakkında Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
 
Bir süre önce davayı karara bağlayan mahkeme Ataoğlu'na bir yıl 15 gün hapis cezası ile 5 bin 500 lira para cezası verdi.
 
İşsiz olduğu için bu parayı ödeyemeyen ve parayı ödememesi halinde hapse girmesi gereken Ataoğlu, Denetimli Serbestlik uygulamasından yararlanmak için Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezine başvurdu.
 
Ataoğlu, buradaki görevlilerin para cezasını ödemek ya da ödememesi halinde ücretsiz kamu yararına bir işte çalışabileceğini söylemesi üzerine ücretsiz kamu yararına çalışmayı tercih etti.
 
Cezasını çekmesi için Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi görevlilerinin girişimleri ile Trabzon İl Müftülüğüne yönlendirilen Ataoğlu, Müftülükçe Ortahisar ilçesindeki Gülbaharhatun Camisi'ne temizlikçi olarak yerleştirildi.
 
Bu çerçevede söz konusu cami içinde ve çevresinde saat 12.00 ile 16.00 arasında temizlik yapan Ataoğlu, yaklaşık 2,5 ay süreyle söz konusu saatler arasında temizlik yapar ve kurallara uygun davranırsa cezası infaz edilmiş olacak.
 
Savcılık görevlilerince kurallara uyup uymadığı ya da temizlik yapıp yapmadığı denetlenen Ataoğlu, bir süre daha camide temizlik yapacak.
 
Hükümlü Alican Ataoğlu, olay günü mahallede bir laf atma yüzünden tartıştığı C.K'yı bıçakla yaraladığı için para cezasına çarptırıldığını ifade ederek, "İşsiz olduğum için parayı ödeme durumum yoktu. Bu nedenle mecbur kalıp burada temizlik yapmayı tercih ettim. Allah'ın evini temizlediğim için çok mutluyum ama bu yaşadıklarımın sebebi işsizlik. Herşeye tövbe ettim, normal bir yaşantı sürmek istiyorum." dedi.
 
Denetimli Serbestlik uygulamasının da iyi bir uygulama olduğunu anlatan Ataoğlu, cezaevine girmek yerine kamu yararına çalışmanın hükümlülerin toplumdan kopmasını önlediğini ve yeniden yaşama tutunmasını sağladığını söyledi. 
 
Ataoğlu, kalan bir yıl 15 günlük hapis cezasını da Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında kamu yararına çalışarak çekmek istediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam