Süleyman Soylu: Kuzenim olsa izin vermezdim"

Trabzon İŞKUR Müdürlüğü'ne Adnan Zengin'in atanması sonrasında Zengin'in Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Bakan Süleyman Soylu yaptığı yazılı açıklama ile bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını beli

Süleyman Soylu: Kuzenim olsa izin vermezdim"

Trabzon İŞKUR Müdürlüğü'ne Adnan Zengin'in atanması sonrasında Zengin'in Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.

Bakan Süleyman Soylu yaptığı yazılı açıklama ile bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Adnan Zengin kuzeni olması halinde böyle bir görevlendirmeye izin vermeyeceğini ifade etti.
 
İşte Bakan Soylu'nun açıklaması;
 
"Özellikle Bakanlığıma bağlı Trabzon İŞKUR İl Müdürlüğünde yeni görevlendirme yapılmıştır. SGK'da münhal olan Trabzon İl Müdürlüğüne Akçaabatlı hemşehrimiz Çalışma ve İŞ KUR İl Müdürlüğüne de yıllardır başarı ile görev yapan Oflu hemşehrimiz Mustafa Sezgin'in yerine Düzce Dernekler İl Müdürü Adnan Zengin getirilmiştir.

Özellikle bakanlığımızdaki atamalarda ve görevlendirmelerde dikkate alınan liyakat ve mesleki tecrübe, görevlendirilecek illerde ve bölgelerde hizmetler esas alınmaktadır. Bugün bazı gazete ve bazı internet siteleri mecraında çıkan haberler görevini başarı ile yürüteceğine inandığımız Trabzon İş Kur İl Müdürü Adnan Zengin'in kuzenim olduğu dayanaksız bir bilgi ifade edilmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunmak isterim ki yöneticilik ve siyaset hayatımdaki tecrübelerim şudur ki bu tür görevlendirmelerde liyakat esası üzerine değil akrabalık üzerine yapılacak değerlendirmeler her daim tartışma oluşturmuştur. Bu nedenle bu tür makamlarda hizmeti gölgeleyeçek değerlendirmelerde bulunmamak esastır. Onun için kuzenim olsa bakanlığımdaki böyle bir tasarrufa izin vermezdim. 

Trabzonlu hemşehrilerime ve kamuoyuna saygıyla duyrulur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam