Sözleşmeli memura kadro tamam

  Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmelilere kadro imkanı getiren çalışmayı tamamladı. Çalışma Bakanlığı, 80 bin sözleşmeli memuru kadroya geçirecek düzenlemeyi tamamladı. Konu Başbakan'a sunulacak ve onaydan sonra sorun çözülecek. Yaklaşık 80 bin sözleşme

Sözleşmeli memura kadro tamam

 

 Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmelilere kadro imkanı getiren çalışmayı tamamladı.
 
Çalışma Bakanlığı, 80 bin sözleşmeli memuru kadroya geçirecek düzenlemeyi tamamladı. Konu Başbakan'a sunulacak ve onaydan sonra sorun çözülecek.
 
Yaklaşık 80 bin sözleşmeliye kadro çalışmasında önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmelilere kadro imkanı getiren, kamuda tek statü öngören çalışmayı tamamladı.Sözleşmeli personel için en önemli iyileşme, iş güvencesi ve tayin hakkı olacak. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, sözleşmelilerin kaderini belirleyecek dosyayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak.
 
TEK PERSONEL REJİMİ
 
Başbakan'ın, belediyelerdeki 18 bin sözleşmeli personelin kadroya alınması talimatı doğrultusunda başlatılan çalışmanın kapsamı genişledi. Bakanlar Kurulu'nda da gündeme gelen çalışma kapsamında, kamuda statülerin teke indirilmesi benimsendi. Kamuda tek personel rejimi uygulamasına geçilmesi için bir defaya mahsus sözleşmelilerin kadroya alınması kararlaştırıldı. Çalışmayla, sayıları yaklaşık 80 bin olan belediyelerdeki, TRT'deki, Sağlık Bakanlığı'ndaki ve diğer bütün sözleşmeliler kadroya alınacak. Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde çalışan personel ise kapsam dışında tutulacak.
 
ÇİLE BİTİYOR
 
Kadroya geçen sözleşmeli personel her yıl sözleşme yenilemekten kurtulacak. Bu kapsamdaki çalışanlar da ücretsiz izin, süt izni gibi sosyal haklardan yararlanabilecek. Bakan Çelik, 4B ve 4C çalışmasında sona gelindiğini ifade ederek, "Çok parçalı bir sistem var. Bunların toparlanmasıyla ilgili çalışmada sona geldik" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam