Sıra bize gelmeden savaş bitsin

 3 Mayıs'ta Tunceli'de şehit düşen İlhan Zerender'in baba ocağında yas var. Türk bayrakları asılan ev taziye için gelenlerle dolup taşıyor. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Gelişen Köyü'nün Ulaşan mezrasında yaşayan Zerender ailesin

Sıra bize gelmeden savaş bitsin

 

3 Mayıs'ta Tunceli'de şehit düşen İlhan Zerender'in baba ocağında yas var. Türk bayrakları asılan ev taziye için gelenlerle dolup taşıyor.

 

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Gelişen Köyü'nün Ulaşan mezrasında yaşayan Zerender ailesinin iki kardeşinin çığlıkları Akşam gazetesindeydi. Nezir Parsak imzalı haberde Sefer ve Hurşit Zerender'in açıklamaları vardı. 

 

Sefer Zerender: "Kardeşi kardeşe vurduran zihniyet artık bitsin. Kardeş kanı akmasın. Büyüklerimiz, sıra bize gelmeden savaşın çözümünü bulsun. Biz ağabeyimizi kaybettik. Başkaları kaybetmesin. Önce annemizi şimdi de ağabeyimizi kaybettik. Bu acının ve bu kanın durmasını istiyorum."

 

Hurşit Zerender: "Şu ana kadar anne acısıyla yaşıyordum. Şimdi üstüne ağabey acısı bindi. Bu şavaş bitsin artık. Kardeş kanı akmasın. Kime karşı bu savaş. Amacı ne? Çözüm için herkes mücadele etsin. Yaşanan bu kadar acı yeter, bu kadar dökülen kan yeter. Memleketimize barış gelsin."

 

Baba Şiment Zerender: Kardeş kardeşi vuruyor. Çözüm ne zaman gelecekse daha erken çözüme kavuşturulması için mücadele edilmeli. Kardeşin kardeşe düşmanlığı yeter. Benim evladım gitti. Başkaları yanmasın.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam