Şehrin ortasından petrol fışkırdı!

 Yozgat'ın Karatepe Mahallesi'nde bulunan bir taksi durağının önündeki kanalizasyon kapağından petrol fışkırdı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri, kanalizasyona kalorifer yakıtı karıştığını ve tıkanıklık sonucu yakıtın rögar kapa

Şehrin ortasından petrol fışkırdı!

 

Yozgat'ın Karatepe Mahallesi'nde bulunan bir taksi durağının önündeki kanalizasyon kapağından petrol fışkırdı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri, kanalizasyona kalorifer yakıtı karıştığını ve tıkanıklık sonucu yakıtın rögar kapağından dışarı taştığını tespit etti. Ekipler sızıntının kaynağını ve sorumlularını bulmak üzere çalışma başlattı.
 
Şifa Taksi Durağı'nda çalışan taksiciler, sabah işbaşı yaptıklarında, durak önünde bulunan kanalizasyon kapağından petrol çıktığını fark ederek durumu Yozgat Belediyesi'ne bildirdi. Olay yerine gelen belediye ekipleri, kanalizasyondan taşan maddenin kalorifer yakıtı (fuel-oil) olduğunu tespit etti. Ekiplerin çalışması sonucu kanalizasyondaki tıkanıklık açılarak sorun çözüldü.
 
Taksi şoförleri, sabah işbaşı yaptıklarında kanalizasyon kapağından akan kalorifer yakıtını görünce akıllarına Metin Akpınar ve Zeki Alasya'nın rol aldığı 'Petrol Kralları' filminin geldiğini belirtti. Taksici esnafı, "Kanalizasyon çukurundan sürekli koku geliyordu ancak ne olduğunu anlayamamıştık. Bu gün sabah geldiğimizde, kanalizasyondan petrol fışkırıyordu. Hemen belediye görevlilerine haber verdik. Vatandaş yakacak odun kömür bulamazken, vatandaşın vergileriyle alınan kalorifer yakıtının kanalizasyona boşaltılmasını hayretle karşılıyoruz. Bir an için petrol çıktı zannettik. Petrol Kralları filmi aklımıza geldi." diye konuştu.
 
Yozgat Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ali Şahin, kanalizasyonda meydana gelen tıkanıklığın giderildiğini belirterek, bölgede konutlarda kalorifer yakıtı kullanılmadığını fuel-oil yakıtı sadece resmi kurumlar kullandığını ve sorumluların tespit edilerek gerekli işlemler uygulanacağını söyledi.
 
Belediye görevlileri, dışarı taşan fuel-oil'in nereden geldiğini tespit etmek için kaldırımlardaki ve yollarda bulunan kanalizasyon kapaklarını kontrol etti. Vatandaşlar ise taşan fuel-oil yakıtının çevreyi kirletmemesi için yaktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam