Polise 'racon' sökmedi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri "Racon" kod adlı operasyonla ihalelere fesat karıştırarak devleti zarara uğratan şebeke üyelerini yakaladı.Kahramanmaraş'ta bazı firmaların Ankara, Mersin, Hatay ve Şanlıurf

Polise 'racon' sökmedi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri "Racon" kod adlı operasyonla ihalelere fesat karıştırarak devleti zarara uğratan şebeke üyelerini yakaladı.

Kahramanmaraş'ta bazı firmaların Ankara, Mersin, Hatay ve Şanlıurfa'daki bazı firmalarla kendi aralarında anlaşarak teklif vermek, ihaleden saf dışı etmek için para teklif etmek gibi konularda işbirliği yaptığı tespit edildi.

Operasyon sonucunda birçok şirket sahibi ve kurum görevlileri olmak üzere 15 şahıs gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri uzun süreli yapılan istihbari çalışmalar sonucunda düzenlediği operasyonla başarılı bir çalışmaya imza attı.

Ekipler, Kahramanmaraş'ta bulunan bazı firmaların Ankara, Mersin, Hatay ve Şanlıurfa'daki bazı firmalarla yaptıkları anlaşmalarla devleti zarara uğrattığını tespit etti.

Uzun süreli yapılan bu çalışmalarla, firmaların kendi aralarında anlaşarak teklif vermek, ihaleden saf dışı etmek için para teklif etmek, para karşılığı ihaleden çekilmek, haksız rekabet ortamı oluşturmak, anlaşmaya aracı olmak, ihale komisyon görevlisi olarak iştirakçilerle bilgi paylaşmak sureti ile ihalenin kaldığı firma lehine istediği kar oranları ile ihaleleri alması sağlanarak fesat karıştırıldığı ortaya çıkartıldı.

Tüm bu kapsamlı çalışmalar neticesinde de Ankara, Mersin, Hatay ve Şanlıurfa illeri ile Kahramanmaraş'ta eş zamanlı olarak "Racon" operasyonu düzenlendi. Operasyon sonucunda birçok şirket sahibi ve kurum görevlileri olmak üzere Hakan A. Mehmet S.,Nusret G.,Abdullah D.Rıfat .Y.,Kemal A., Kamalattın T. Ali K. Eshabil K., Adem P., Mesut T., Lütfi K.,Hasan K.,İbrahim Y ve Velet İ. gözaltına alındı. Şahıslardan ayrıca 2 adet ruhsatsız tabanca, şüphelilere ait olmayan, çok sayıda çeşitli şirketlere ait kaşe ve ihale evrakları ele geçirildi. Şahıslar gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam