Ordulu inşaat ustasının ilginç yeteneği

İnşaat ustası 43 yaşındaki Şemsettin Çatık taşlardan heykel yapıyor.

Ordulu inşaat ustasının ilginç yeteneği

Ordu'nun Korgan ilçesinde yaşayan inşaat ustası olarak çalışan 43 yaşındaki Şemsettin Çatık, işsiz kaldığı soğuk kış günlerinde, zamanını taş ocaklarından topladığı taşlardan heykel yaparak geçiriyor.

Çatık, çocukluğundan itibaren heykellere meraklı olduğunu söyledi.

Yaz aylarında inşaatta usta olarak çalıştığını dile getiren Çatık, havaların soğumasıyla işsiz kaldığı dönemlerde taşlara şekil verdiğini ifade etti.

Çatık, eserlerinde genellikle insan ve kuş figürlerini işlediğini belirterek, "Küçüklüğümde kendi imkanlarımla taşlara şekil vermeye başladım. Bir süre sonra ise hobi olarak başladığım bu merak, işim olmaya başladı. 10 yıldır heykeller yapıyorum." dedi.

Bu işte kendi çabalarıyla uzmanlaştığını işaret eden Çatık, heykel yapmayı çok sevdiğini anlattı.



"TAŞTAN YAPAMAYACAĞIM ŞEY YOK"

Çatık, kendisine ait bir atölyesi olmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Havaların iyi olduğu zamanlarda gurbete çalışmaya gidiyorum. Havalar soğuyunca evimde taşlara şekil vererek heykeller yapıyorum. Kendime ait bir atölyem ve profesyonel anlamda ekipmanım yok. Taş ocaklarından şekil vermeye uygun taşları belirliyorum ve kendi aracımla bunları evime getiriyorum. Evimin müsait olan bir köşesinde taşlara şekil veriyorum. Taşlara şekil verirken de genellikle çekiç ve murç kullanıyorum. Her şeyim eksiksiz olsa daha güzel eserler ortaya çıkarabileceğimi düşünüyorum."

"Taştan yapamayacağım şey yok" diyen Çatık, kendisine destek verilmesi halinde daha da başarılı olacağını kaydetti.



"BAŞARILI VE GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKMIŞ"

Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz da Çatık'ın ortaya çıkardığı eserlerin çok dikkat çekici olduğunu ifade etti. 

Taşa şekil vermenin zor bir zanaat olduğunu belirten Kiraz, "Çayırkent Mahallemizde böylesi bir değerin yetişmiş olması bizleri oldukça mutlu etti. Kendi imkanlarıyla çok güzel eserler çıkaran Şemsettin Çatık'ı tebrik ediyorum. Çünkü taşa şekil vermek çok zor. Ortaya çıkan eserleri gördüğümde oldukça ilgimi çekti. Başarılı ve güzel eserler ortaya çıkmış." diye konuştu.







HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler