Mnibüsle cesetleri kaçırdılar

 Fatsa Belediyesi Spor kompleksi inşaatını yerinde inceleyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra geçtiğimiz günlerde temeli atılan Ordu Çevre Yolu şantiyesine gelerek Karayo

Mnibüsle cesetleri kaçırdılar

 

Fatsa Belediyesi Spor kompleksi inşaatını yerinde inceleyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra geçtiğimiz günlerde temeli atılan Ordu Çevre Yolu şantiyesine gelerek Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden brifing aldı. Daha sonra Ak Parti Ordu İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar yemeğine katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, yemeğin ardından bir konuşma yaptı. Ramazan Ayı'nın birlik, beraberlik ve kaynaşmayı pekiştirdiğini belirten Bakan Şahin, Hakkari'de 2'si korucu, 8 şehit ile ilgili olarak, "Bu sorun ülkenin güvenliğine yönelik, iç güvenliğine yönelik, ülkenin siyasal bütünlüğüne yönelik sorunudur. Ülkeyi bölme sorunudur. Ülkeyi parçalama sorunudur. Bu sorun son 11 yılın sorunu değildir. Son bir yılın sorunu değildir. Bu sorun daha gerilere gerilere gittiğimizde 100 yılı aşkın, 150 yılı aşkın bir sorundur" diyerek, "Ülkeyi bölme sorunu, ülkenin güvenliğini zaafa uğratma sorunu, ülkenin devlet siyasetini, milli varlığını tehdit edici sorunda da 11 yılda gerçekten önemli başarılar elde edilmiştir. Herşeyden önce bu sorun çoğalmamış, çoğalmasına fırsat verilmemiş, kontrol altında tutulmuş ve azalma trendine yöneltilmiştir, yönlendirilmiştir" dedi.

 

"MİNİBÜS GASP EDEN PKK'LILAR 10 CESET KAÇIRDI"

 

Terör örgütü üyelerinin çok ciddi bir saldırıda bulunduğunu söyleyen Bakan Şahin, "Bu saldırıya güvenlik güçlerimiz her zaman olduğu gibi anında ve etkili bir şekilde karşılığını verdiler. Saldırının sonucunda birisi de bizim ilimizden hemşehrimiz olan bir kardeşimiz olmak üzere 6 jandarmamız ve 2 geçici köy korucumuz, toplam 8 personelimiz şehit oldu. Sabahleyin yapılan arama çalışmaları sonucunda 2'si kadın olmak üzere 14 bölücü terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Yine gecenin şartlarında gasp ettikleri bir minibüse 10 tane bölücü terör örgütü cesedini doldurarak kaçırdıklarına dair istihbarat bilgisi ortaya çıktı" diye konuştu.

 

"ÇATIŞMA ARZU ETTİĞİMİZ BİR HUSUS DEĞİL"

 

Yaklaşık 14 gündür özellikle Hakkari Şemdinli bölgesinde yapılan operasyonlardan da bahseden Bakan Şahin, toplamda 115 bölücü terör örgütü üyesi etkisizleştirildiğinin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

 

"Çatışma, saldırı, hiçbir zaman bizim millet olarak, devlet olarak, güvenlik teşkilatları olarak arzu ettiğimiz bir husus değildir. Çatışmanın, müdahalenin, mücadelenin yegane sorumlusu ve suçlusu bölücü ve yıkıcı örgütlerdir ve onlara destek verenlerdir, onlara himayekar davrananlardır. Hiçbir zaman bu ülkenin askeri, bu ülkenin polisi durduk yerde masum bir insana karşı silah doğrultmamıştır, doğrultmayacaktır. Bu ülkenin huzurunun ve güvenliğinin teminatı olarak şüphesiz bu teşkilatlarımız silahlı teşkilatlardır. Olmak zorundadırlar. Devlet olmanın gereği budur. Ülkeye sahip olmanın gereği budur ve bu böyle olacaktır fakat bu ülkenin masum insanına veya görevli insanına yönelik olarak herhangi bir hain saldırı olursa, bunun karşısında hem savunma için, hem de onu takip ve saldırıda bulunmak için güvenlik güçleri hukuk çerçevesinde gereğini yapmaktadır, yapacaktır. Bu onların kanuni görevidir. Bu onların anayasal görevidir. Hava kuvvetleriyle, gerektiğinde deniz unsurlarıyla, jandarmasıyla, polisiyle, askeriyle, kara kuvvetleriyle güvenlik güçlerimiz bu milletin huzurunu sağlamak, bu ülkenin bütünlüğünü korumak için müdahalesini yapacaktır, yapmaktadır. Nitekim son 14 gündür devam eden hain saldırı karşısında yapılan da budur."

 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin bölücü terör örgütüne karşı her türlü müdahalede bulunmaya devam edeceklerini de belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

 

"ARTIK VURMA-KAÇMA DEVRİ BİTTİ"

 

"Dün gece özelde Hakkari'nin merkeze bağlı Geçimli Karakolu'na ve eş zamanda benzeri üs bölgelerine yapılan saldırılar karşısındaki müdahalede bundan ibarettir. Bu hep böyle yapılacaktır. Artık vurma-kaçma devri bitmiştir. Askerimiz, polisimiz takiptedir. İstihbaratı ile ön kesmeye devam etmektedir ve herhangi bir saldırı anında da cevabını vermektedir. Dün gece bu olmuştur. Son 14 gün içinde de Hakkari bölgemizde bu olmuştur. Ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru sağlanmak noktasında, devletimiz, hükümetimiz son derece kararlıdır. Bu ülke hepimizin ortak mirasıdır, ortak değeridir. Bu ülkenin bütünlüğünün sahipliği, milletin her ferdine aittir. Bu özgür ülkede herkesin de kendine göre sahip olduğu yurt köşesi, yurt parçaları vardır. Herkesin tapusuna sahip olduğu evi, apartmanı, işyeri, fabrikası, tarlası vardır. Bunlar herkesin öz malıdır ve kullanacaktır. Ama bütün bu ferdi sahip olduğumuz varlıkların korunmasının olmazsa olmazı, bu ülkenin topyekün korunmasıdır, kollanmasıdır. Bu ülkenin varlığı bizim şahsi varlıklarımızın ön şartıdır ve olmazsa olmazıdır. Bu ülkenin varlığı için hepimiz, devlet, hükümet ve millet olarak topyekün duruşumuzu ve mücadelemizi yapmak durumundayız, yapacağız."

 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam