Madımak'ın firari sanığı öldü!

Madımak olaylarının firari sanığı Cafer Erçakmak'ın Sivas'ta yaşamını yitirdiği bildirildi

Madımak'ın firari sanığı öldü!

SİVAS’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde 37 kişinin ölmesiyli ilgili soruşturmanın ’1 numaralı sanığı’ olarak aranan dönemin Refah Parti’li Belediye Meclis üyesi Cafer Erçakmak’ın, dün Sivas’ta yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Erçakmak’ın cenazesinin, aynı gün yakınları tarafından gizlice Yukarıtekke Mezarlığı’nda toprağa verildiği de öğrenildi. Polis, Erçakmak’ın bu süre boyunca nerede saklandığını araştırıyor. Erçakmak’ın saklanmasına yardım edenlerin de sorgulanacağı öğrenildi.

Hakkında Sivas katliamının baş azmettiricilerinden biri olduğu yönünde iddialar olan ve 18 yıldır firarda olan Erçakmak’ın uzun yıllar Fransa’da saklandığı öne sürülmüştü.

Erçakmak’ın ne zaman Sivas’a geldiği ise henüz netleşmedi.

ÖLÜM NEDENİ: KALP KRİZİ

Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas olaylarının aranan sanığı Cafer Erçakmak’ın öldüğü iddialarıyla ilgili olarak, "Savcılığın
talimatı üzerine arkadaşlar araştırıyor" dedi.

Vali Kolat, Cumhuriyet Savcılığının gerekli araştırmayı yürüttüğünü belirterek, "Savcılığın talimatı üzerine arkadaşlar araştırıyor, bize net bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Kolat, cenazenin kesin olarak Erçakmak’a ait olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise "Yeni bir şey, duyduk ama daha netleşmedi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam