KTÜ'den Doğu Karadeniz belediyeleri için çalıştay

KTÜ'den Doğu Karadeniz'deki 109 belediye için "Yerel Çözümler, Evrensel Etkiler Çalıştayı" yapılacak. Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından, Doğu Karadeniz'de hizmet veren 109 belediyenin teknik personeline yönelik olarak, yerel yöneti

KTÜ'den Doğu Karadeniz belediyeleri için çalıştay

KTÜ'den Doğu Karadeniz'deki 109 belediye için "Yerel Çözümler, Evrensel Etkiler Çalıştayı" yapılacak.

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından, Doğu Karadeniz'de hizmet veren 109 belediyenin teknik personeline yönelik olarak, yerel yönetimde sorunların daha pratik ve ekonomik çözüme kavuşturulabilmesi amacıyla "Yerel Çözümler, Evrensel Etkiler Çalıştayı" organize edilecek.
 
KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Olkan Çuvalcı, ev sahipliğini üstlenecekleri çalıştaya 109 belediyede görev yapan 200 teknik personelin katılacağını söyledi.
 
Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nin de desteklediği çalıştayda, teknik personelin hizmet sundukları sırada yaşadıkları sorunları konusunda uzman akademisyenlere aktarabileceklerini belirten Çuvalcı, şöyle devam etti:
 
"Türkiye'deki bütün belediyelerde olduğu gibi bölgemizde de yerel yönetim anlamında bir çok sorun yaşandığı herkes tarafından bilinmektedir. Belediyelerimiz, imar uygulamalarından kentsel dönüşüme, kent bilgi sistemlerinden peyzaj uygulamalarına kadar bir çok alanda gerçekten içinden çıkılamaz sorunlarla boğuşmaktadır. Oysa ki bölgenin en köklü üniversitesi olan KTÜ'de bu sorunlara pratik, ekonomik ve hızlı çözümler üretebilecek bir çok akademisyen bulunmaktadır. Bu zamana kadar böyle bir buluşmanın gerçekleşmemesi, bu sorunların çığ gibi artarak büyümesine neden olmuştur."
 
Çuvalcı, şubat ayından itibaren hazırlık yaptıkları çalıştay kapsamında, seçtikleri belediyelerde anket gerçekleştirdiklerini ve bölgede öne çıkan sorunları tespit ettiklerini anlatarak, "Anket sonucunda, bölgede öne çıkan sorunları 16 başlık altında topladık. Daha sonra bu konu başlıklarında belediyelerimize geri dönerek katılım talep ettik." dedi.
 
İlerleyen dönemlerde imar uygulamaları, kentsel dönüşüm ve değerleme, kent bilgi sistemleri, park ve bahçelerde peyzaj uygulamaları gibi çeşitli başlıklar altında çalıştay düzenlemeyi planladıklarını vurgulayan Çuvalcı, şunları kaydetti:
 
"Böylece belediyelerimiz, sorunlara pratik çözümler sunabilen akademisyenlerimizle bir arada olmanın, fikir alışverişinde bulunmanın verdiği rahatlıkla daha etkin ve etkili projelere imza atabilecekler. Çalıştayın bölgeye hitap etmesi, doğrudan uygulamada karşılaşılan sorunlara çözümler üretecek olması ve akademisyen-teknik elaman buluşmasını sağlaması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Hem bölgemizin hem üniversitemizin ve hem de teknik elemanlarımızın kazanımları olacağı kanaatindeyiz."
 
Çuvalcı, çalıştayın 17 Mayıs 2016'da KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam