Katarak için yattı rahmini aldılar

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, üç yıl önce katarakt ameliyatı olmak için ameliyathaneye alınan Saadet Kılınç'ın, aynı yaşlarda başka bir hastayla karıştırılıp rahminin alınmasına ilişkin, aralarında doktor, hemşire ve anestezi

Katarak için yattı rahmini aldılar

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, üç yıl önce katarakt ameliyatı olmak için ameliyathaneye alınan Saadet Kılınç'ın, aynı yaşlarda başka bir hastayla karıştırılıp rahminin alınmasına ilişkin, aralarında doktor, hemşire ve anestezi uzmanın da bulunduğu 15 kişi hakkında, 3 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, 28 Temmuz 2008 tarihinde DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde katarakt hastası Saadet Kılınç (58) ile rahminde kist bulunan Ünsal Bektaş'ın dosyalarının karıştırılması yüzünden Kılınç'ın ameliyathanede rahminin alınmasına ilişkin yürütülen soruşturmanın ardından Danıştay 1. Dairesi, 15 görevlinin yargılanmasına izin verdi

 Danıştay 1. Dairesi, hemşire Nihal Sirkeci, Dr. Yunus Aydın, Dr. Ali Rıza Taylan Bodur, Anestezi Uzmanı Dr. Hakan Baydar, Dr. Murat Karakulak, hemşire Melek Bayraktar, sorumlu hemşire Perihan Ayan, ameliyathaneden sorumlu öğretim üyesi Turan Uslu, Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Esra Duran, Kadın Doğum Ameliyat Pasif Ekibi Araştırma Görevlisi Gül Nihal Koyu Tokgöz ve Türkan Ece Durmuşoğlu, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı ameliyat ekibinden Arif Taylan Öztürk, Aylin Yaman ve Ömer Kartı ile ameliyathaneden sorumlu hemşire Dilek Kılcan'ın yargılanmaları için izin verirken, dönemin DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı'nın yargılanmasına gerek görmedi.

TAKSİRLE YARALAMA VE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA

İzmir Cumhuriyet Savcısı, Danıştay 1. Dairesinin haklarında dava açılmasına izin verdiği 15 kişiyi tek tek çağırıp ifadelerini alarak, dava açtı. İddianamede olay, şöyle anlatıldı: "Rahim ameliyatı yapılacak Ünsal Bektaş isimli hastayı tanımayan ve kimlik doğrulaması yapmadan yanlışlıkla Saadet Kılınç isimli hastayı ameliyathane bekleme odasından alarak kadın doğum ekibi için ayrılan ameliyathane salonuna götüren ve hastayı ameliyata hazır hale getiren kişiler olaydan sorumludur. Saadet Kılınç'ı ameliyata hazır hale getiren kadın doğum ameliyat pasif ekibindeki araştırma görevlileri ve ameliyathane bekleme odasında görevli olduğu halde, olay sırasında görev yerinde bulunmayan hemşireler de sorumludur."

Yanlış ameliyat yapılan hasta Saadet Kılınç'ın ameliyatını gerçekleştirecek olan ancak hastayı hiçbir şekilde arayıp sormayan Göz Hastalıkları Anabilim Dalı ameliyat ekibinin de atılı suçu işlediğinin tespit edildiği iddianamede belirtildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında görevli doktorlar Yunus Aydın, Ali Rıza Taylan Bodur ve Murat Karakulak'ın "Taksirle yaralama" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar, diğer sanıkların ise "Görevi kötüye kullanma" suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi. Sanıklar, Sulh Ceza Mahkemesinde hakim önüne çıkacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, 28 Temmuz 2008 tarihinde ameliyata girecek iki hastanın dosyaları ameliyathanede karışınca, Manisa'nın Salihli ilçesinden gelen katarakt hastası Saadet Kılınç'ın rahmi alınmıştı. Hastanede, bir daha benzer durum yaşanmaması için hastalara bileklik takılması kararı alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam