Kars'ta Baharla Birlikte Göçmen Kuşlar Şehre Geri Döndü

Kars'ta baharın gelmesiyle göçmen kuşlar sıcak ülkelerden dönüyor. Donan göller ve sulak alanlar ısınma ve buzların erimesiyle canlanırken, kuşlar yiyecek arayışında.

Kars'ta Baharla Birlikte Göçmen Kuşlar Şehre Geri Döndü

Kars'ın çetin kış koşullarını geride bırakarak, ilkbaharın müjdecisi göçmen kuşlar, sıcak ülkelere yaptıkları uzun yolculuğun ardından şehre geri dönmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda hava sıcaklıklarının sıfırın altında 25 dereceye kadar düşmesiyle donan göller, sulak alanlar ve dereler, son günlerdeki sıcaklık artışı ve buzların erimesiyle yeniden canlandı.

Kars ve çevresini kaplayan kar örtüsü altında zorlu bir kış geçiren şehir, artık baharın habercisi olan angıt, yeşilbaş ördek, sakarmeke ve karabatakları ağırlıyor. Kenarları erimeye başlayan Kars Barajı, bu dönüşü muhteşem manzaralarla kutluyor. Bölgedeki bazı sulak alanlar hala buzla kaplı olsa da, bu engel kuşların yiyecek arayışını durduramıyor.

Sarıkamış ilçesindeki sulak alanlar da karın erimesiyle birlikte yaban kuşlarını ağırlamaya başladı. Bu kuşlar, kar altında kalan besin kaynaklarını ararken doğaseverlere eşsiz görüntüler sunuyor.

Kars'ta baharın gelmesi ve doğanın uyanışı, göçmen kuşların dönüşüyle birlikte kendini göstermeye başladı. Şehrin dört bir yanında canlanan doğa, kuşların şarkılarıyla daha da bir güzelleşiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam