Karadeniz'de petrol arıyor !

Amerikan Petrol arama gemisi Bandırma limanına geldi.Deep Water Champion (Derin Deniz Şampiyonu) isimli petrol arama gemisi Karadeniz'de Kastamonu açıklarında bir yıldır petrol araması yaptıktan sonra Samsun limanın da kuleleri sökülüp İstanbul Boğazından

Karadeniz'de petrol arıyor !

Amerikan Petrol arama gemisi Bandırma limanına geldi.

Deep Water Champion (Derin Deniz Şampiyonu) isimli petrol arama gemisi Karadeniz'de Kastamonu açıklarında bir yıldır petrol araması yaptıktan sonra Samsun limanın da kuleleri sökülüp İstanbul Boğazından geçerek Bandırma limanına ulaştı.

Dev gemi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı denetimde Türkiye Petrolleri Şirketi ile Amerikan Exxon Mobil Enerji firması tarafından 2011 yılı Nisan ayında bu yana Karadenzi de petrol aradı.

Güney Kore de özel olarak yaptırılan petrol arama gemisinin 98 metrelik kulesi İstanbul Boğaz Köprüsünden geçmediği için geçen yıl Çelebi Bandırma Limanı'nda kulenin bir kısmı sökülüp 56 metreye indirilmişti. Boğaz köprüsünden kulesi sökük olarak geçen dev gemiye Samsun limanında tekrar kule montajı yapılıktan sonra petrol araması yapmıştı.

229 metre uzunlukta 36 metre genişlikteki dev geminin su derinliği 3 bin 48 metre. Deep Water Champion gemisi Karadeniz de bir yıl boyunca 12 bin 190 metrede petrol ve doğalgaz araması yaptı. İstanbul Boğaz köprüsünden geçemediği sökülen kuleleri tekrar Bandırma limanında montaj yapılıp 98 metreye çıkarılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam