İmar affı 9. kez geliyor! Meclise sunuldu

AK Parti tarafından 8 kez çıkarılan imar affı yeniden Meclis gündemine geldi. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, imar barışı için Meclis'e kanun teklifi verdi. Teklifle, ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması planlanıyor.

İmar affı 9. kez geliyor! Meclise sunuldu

Sonuncusu 2018 yılında çıkarılan imar affı yeniden gündeme geldi. AK Parti hükümeti döneminde 8 kez çıkartılan imar affını gündeme getiren ise bu kez Büyük Birlik Partisi (BBP) oldu.

İMAR AFFI ADIMI
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, imar barış affı teklifini Meclis'e sundu. Destici'nin teklifi ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması planlanıyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları için daha önce belirlenmiş sürenin ise 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılması isteniyor.

CEZALARIN DA İPTALİ GÜNDEMDE
Teklifte ayrıca daha önce belgeleri iptal edilenler hakkında tesis edilen idari işlemlerin ve para cezalarının iptal edilmesi de hedefleniyor. Meclis Başkanlığı'na sunulan teklif 11 Ekim Salı günü Meclis Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na sevk edildi.

Son imar affı ile 31 Aralık 2017’den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapılar için imar barışı düzenlemesi hayata geçmişti. 10 milyonu aşkın kişi yararlandığı uygulamadan yapı kayıt belgesi bedeli olarak da 16 milyar lira toplanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler