Hırka-i Şerif, Ramazan Ayının İlk Cuma Günü Ziyaretçilere Kapılarını Açıyor

Ramazan'ın ilk cuması, Hz. Muhammed'in Veysel Karani'ye hediyesi Hırka-i Şerif, Fatih'teki camide ziyarete açılıyor. Hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu 09.00-17.30 arası ve Kadir Gecesi özel saatlerde ziyaret edilebilir.

Hırka-i Şerif, Ramazan Ayının İlk Cuma Günü Ziyaretçilere Kapılarını Açıyor

Hırka-i Şerif, Hazreti Muhammed'in (SAV) Veysel Karani'ye emanet ettiği kıymetli bir hediye olarak bilinmektedir ve bu yıl da ramazan ayının ilk cuma günü ziyaretçilere açılmaya hazırlanıyor. Veysel Karani Hırka-i Şerif Camii Hizmet Vakfı tarafından yapılan duyuruya göre, ziyaretler saat 10.00 itibarıyla başlayacak.

Kutsal emanet, ramazan ayı boyunca hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu ise 09.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fatih ilçesinde yer alan Hırka-i Şerif Camii'nde muhafaza edilen Hırka-i Şerif, Hazreti Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye verilmiş ve 1851 yılından beri aynı yerde korunmaktadır. Günümüzde Veysel Karani'nin 58. ve 59. kuşak torunları tarafından korunan bu kutsal emanet, ziyaretçilerini beklemektedir.

Özellikle Kadir Gecesi'nde ziyaretçiler için özel bir düzenleme yapılacak; teravih namazının ardından sabah 03.00'e kadar ziyaret edilebilecek. Arife günü ise ikindi namazı sonrası yapılan dua ile Hırka-i Şerif ziyareti sona erecek. Bu dönemde ziyaret etmek isteyenler için nadide bir fırsat sunuluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam