Federasyon başkanı intihar etti

Antalya'da otomobili ile Yat Limanı'ndan denize uçan bedensel engelli, 51 yaşındaki Ahmet Faruk Öztimur, çevredekilerin büyük çabalarına karşın kurtarılamadı.Olay yerine 50 metre uzaklıktaki Deniz Polisi'nin geç geldiğini iddia eden bazı vatandaşlar tepki

Federasyon başkanı intihar etti

Antalya'da otomobili ile Yat Limanı'ndan denize uçan bedensel engelli, 51 yaşındaki Ahmet Faruk Öztimur, çevredekilerin büyük çabalarına karşın kurtarılamadı.

Olay yerine 50 metre uzaklıktaki Deniz Polisi'nin geç geldiğini iddia eden bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Akşam otomobiliyle Yat Limanı'na gelen Öztimur bir midyeciden alışveriş yaptıktan sonra tekerlekli sandalyesiyle çevreyi seyretti. Gece yarısı tekrar aracına binen Öztimur hızla teknelerin bulunduğu alana yöneldi. Otomobiliyle iki gezi teknesinin arasından saat 00.30 sıralarında denize uçan Öztimur'un aracı denizde gözden kayboldu.

 

BOĞULARAK ÖLDÜ

Bu sırada bir genç denize atladı. Çekiç yardımıyla otomobilin camını kıran itfaiye eri ile genç, Öztimur'u aracın içerisinden çıkardı. Tekneye çıkarılan Öztimur'un boğulurak öldüğü belirlendi.

 

İntihar ettiği iddia edilen Öztimur'un Türkiye Sakatlar Federasyonu eski Başkanı olduğu öğrenildi. Ömrünü engelli hakları konusunda verdiği mücadeleye adayan biri olarak tanınan Öztimur 1999 genel seçimlerinde ANAP'tan İstanbul milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi. Başbakanlık Müşaviri oldu ve bu görevi 2006 yılına kadar sürdürdü. İlk evliliğinden 3, ikinci evliliğinden 1 kız çocuğu olan Öztimur'un 1 süredir lösemi tedavisi gördüğü ve bu nedenle bunalıma girmiş olabileceği iddia edildi.

 

BOYRAZ: TÜRKİYE İÇİN ENGELLİLERİN SESİ OLDU

Öztimur'un emekli olduktan sonra Antalya'ya yerleştiğini söyleyen federasyonun şimdiki Başkan Yardımcısı Şükrü Boyraz, "Çocukluk arkadaşım. Engellilerle ilgili bir dergi çıkardı. Yaşama Sevinci Spor Kulübü'nü kurarak Türkiye'de ilk defa engellileri spora yönelten bir çalışma yaptı. TRT'de bir spor programının yapımcılığını üstlendi. Yani yıllarca Türkiye'de engellilerin sesi oldu. Kendisiyle barışık, dünya ile barışık bir insandı" diye konuştu.

 

LÖSEMİ TEŞHİSİ KONMUŞ

Boyraz, "Kısa süre önce lösemi teşhisi konmuş ve tedavisine başlanmıştı. Bunalım yaşamış olabilir" dedi. Öztimur'un otomobili bir vinçle çıkarıldı. Aracın çıkarılmasından sonra dipte arama yapan dalgıçlar, bir engelli uyarı levhasını da karaya çıkardı. Öztimur'un eşi Şeyma Öztimur ve kızı Elvan Öztimur, morg önünde gözyaşı döktü. Yakınları tarafından morgdan alınan Öztimur'un cenazesinin uçakla İstanbul'a gönderileceği ve burada toprağa verileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam