Facebook'ta bir skandal daha!

 Facebook’un FarmVille dahil en popüler uygulamalarını kullananların bilgileri, reklam şirketlerine satılmış - Amerikan The Wall Street Journal gazetesinin araştırmasına göre, Facebook’taki en popüler uygulamalarda yer alan kişisel bilgiler ve arkadaş bağ

Facebook'ta bir skandal daha!

 Facebook’un FarmVille dahil en popüler uygulamalarını kullananların bilgileri, reklam şirketlerine satılmış

 - Amerikan The Wall Street Journal gazetesinin araştırmasına göre, Facebook’taki en popüler uygulamalarda yer alan kişisel bilgiler ve arkadaş bağlantıları, reklam ve internet takip şirketlerinin eline geçmiş.

- Kullanıcıların bilgilerini dağıtan uygulamaların çoğu, yıldızı son iki yılda parlayan ‘Zynga’ şirketi tarafından geliştirildi. Bunlar arasında 60 milyona yakın kullanıcısı olan FarmVille, 36 milyon kullanıcısı olan Texas HoldEm, 30 milyon kullanıcısı olan FrontierVille, milyonlarca kullanıcısı olan Cafe World ve Mafia Wars dikkat çekiyor. Bu uygulamalar kullanıcısının bilgilerini göndermekle kalmıyor, arkadaşlarının isimlerini de reklam şirketlerine dağıtıyor.

- Facebook’ta en sıkı gizlilik ayarlarının seçilmesi bile kullanıcıyı bu durumdan kurtaramıyor. Facebook’un bu işlemi denetleyememesi, şirketin kendi kurallarını ihlal etmesi anlamına geliyor.

- 500 milyon üyesi bulunan sosyal ağ, kullanıcıların şahsi bilgilerine erişimin sınırlandırılması için gerekli adımları atacağını duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam