Esnaf faresi çete çökertildi!

Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kocaeli ve Sakarya'da suç örgütü kurarak vatandaşları tehdit eden çeteyi çökertti. Kocaeli ve Sakarya'da, çıkar amaçlı suç örgütü kurarak işyeri kurşunlayan, yağma yapan şebeke çökertildi.

Esnaf faresi çete çökertildi!

Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kocaeli ve Sakarya'da suç örgütü kurarak vatandaşları tehdit eden çeteyi çökertti. 

Kocaeli ve Sakarya'da, çıkar amaçlı suç örgütü kurarak işyeri kurşunlayan, yağma yapan şebeke çökertildi. Organize büro ekipleri uzun süredir takip ettiği çeteye yeterli delil topladıktan sonra vurucu darbeyi yaptı. Çok sayıda adrese baskın yapıldı. Yapılan operasyonlarda sanıkların ikamatgahlarında çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan 16 kişiden 12'si adliyeye sevk edildi. 

Sanıklar hakkında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüt faaliyetleri içerisinde ekonomik çıkar elde etmek amacı ile yağma, alıkoyma, tehdit, cebir, işyeri kurşunlama ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma iddiasıyla adli makamlara ifade vermeye başladı. Baskınlarda, Nihat S.(41), Necati A.(52), Kutadgu İsmail S.(37), Vedat Y.(40), Erkan G.(28), Serkan S.(21), Yaşar T.(52), Akın K.(39), Hüseyin K.(61), Ahmet S.(31), Harun K.(31), Tahsin D.(47), C.Y.(29), C.E.(28), Z.O.(44) ile C.T.(47) gözaltına

alındı.

Zanlılardan C.Y., C.E., Z.O. ve C.T. alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Zanlıların Derince'de bulunan esnafı haraca bağladığı, dükkanlarına çökmeye ve hacizlik araçların ihalelerini kazanan vatandaşları tehdit ettiği, yasal olmayan yollarla ekonomik kazanç sağladıkları iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam