Bu anne vicdansız bir anne

 İstanbul Şile Kömürlük köyünde yaşayan İbrahim Gül adlı çiftçi, bir sabah evinin önüne çıktığı sırada kundakta ağlayan bir bebekle karşılaştı. Eşi Safiye Gül'ün yardımıyla bebeğe süt verip uyutan çiftçi, durumu jandarmaya bildirdi. Sağlık kontrolünde 5 g

Bu anne vicdansız bir anne

 

İstanbul Şile Kömürlük köyünde yaşayan İbrahim Gül adlı çiftçi, bir sabah evinin önüne çıktığı sırada kundakta ağlayan bir bebekle karşılaştı. Eşi Safiye Gül'ün yardımıyla bebeğe süt verip uyutan çiftçi, durumu jandarmaya bildirdi.

 

Sağlık kontrolünde 5 günlük olduğu tespit edilen kız bebeğin topuğunda, morluk olduğu belirlendi. Morluğun doğum sonrası topuk kanı alımı esnasında oluşmuş olabileceği ihtimali üzerine jandarma araştırma başlattı.

 

Topuk kanı alınan bebeklerin hastane kaydı bulunduğunu ve bu kayıtların Hıfzısıhha Enstütüsü'nde 5 yıl süreyle saklandığını öğrenen jandarma ekipleri, savcılık izniyle merkezi Zeytinburnu'da bulunan Hıfzısıhha Enstitüsü'yle irtibata geçti. Marmara Bölgesi'nde aynı hafta doğum yapan 9 bin 300 kadının bilgileri incelemeye alındı.

 

BABA ADI HANESİ BOŞTU

 

Araştırma sonucu 5 anne şüpheli bulundu. Jandarma, 0123067 barkod numaralı bebeğin anne bilgisinin olmasına rağmen, baba adı bilgisinin yer almadığını saptadı. Bu tespit üzerine, kayıtlarda bebeğin annesi olarak görünen Y.I.'nın bulunması için araştırma başlatıldı. Jandarma, kısa sürede 28 yaşındaki Y.I.'ya ulaştı. Bebeğin annesi olduğu tespit edilen üniversite öğrencisi Y.I. ifadesinde, A.Z. adlı sevgilisiyle olan birlikteliğinden hamile kaldığını ve doğum yaptığını itiraf etti.

 

Evleneceklerini söyleyen çift hakkında yasal işlem başlatılırken, jandarma ekipleri tarafından "Şeyda" ismi verilen bebek ise devlet korumasına alındı.

 

'SÜT BULUNUR' YAZISINI GÖRÜP BIRAKTILAR

 

Y.I. adlı kadın "Hamile olduğumu anladığımda 6 aylık olduğunu öğendim. Aileme iş bulduğumu söyleyerek, erkek arkadaşımın evine yerleştim ve hastanede doğum yaptım. Erkek arkadaşımla rastgele gittiğimiz bir köyde kapısında 'Süt bulunur' yazısı olan evin önüne bebeği bırakıp uzaklaştık. Kendimizi toparladıktan sonra bebeği geri alacaktık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam