Biber gazına sopalı direnme

 Kavganın fitilini bir zabıta görevlisinin biber gazı sıkması ateşledi. Sopa ve taşlarla birbirine saldıran esnaf ile zabıtalar arasında kalan bir çocuk da yaralandı.  Merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi Kıyıboyu Caddesi üzerinde yıllardır yaz döneminde

Biber gazına sopalı direnme

 

Kavganın fitilini bir zabıta görevlisinin biber gazı sıkması ateşledi. Sopa ve taşlarla birbirine saldıran esnaf ile zabıtalar arasında kalan bir çocuk da yaralandı. 

 

Merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi Kıyıboyu Caddesi üzerinde yıllardır yaz döneminde 2 aylığına tezgah açan biberci esnafı Büyükşehir Belediyesi tarafından satış yapmaları engellenmek istenince sert tepki gösterdi. Polis ve zabıta ekiplerinin ikna çabalarına rağmen biberci esnafı tezgâhları kaldırmayı reddetti. Bu arada bazı satıcılar Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın kendilerine söz vermesine rağmen, tezgahların kaldırılmasının istenmesine tepki gösterdi. "Burada 600 kişi ekmek yiyor. 30 yıldır esnaf burada tezgâh açıyor, rüsumunu, vergisini ödüyoruz. İşgaliye parasını bile bugüne kadar ödedik." diyen satıcılar, 'alanı boşaltın' diyen zabıta ekipleri ile birbirine girdi. Bir zabıtanın satıcılara sataşması ve biber gazı sıkmasıyla başlayan olaylarda taş ve sopalar kullanıldı. Bir iş makinesini tahrip eden biber satıcıları, gölgelikleri de ateşe verdi. Yaklaşık yarım saat süren olayları polis ekipleri engellemekte zorlandı. Bu arada gözüne sopa isabet eden küçük bir çocuk yaralandı. Yaralı çocuğu polis hastaneye kaldırdı. Biberciler, polisin uyarısı üzerine tezgâhları boşalttı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam