Benzinlikte rehine krizi!

 Bağcılar'da bir akaryakıt istasyonuna giren Orhan Deniz, silahını kasiyerin başına dayadı. Polislerin ikna ettiği Orhan Deniz, silahını bırakarak teslim olduktan sonra polis merkezine götürüldü.  Bağcılar Mahmutbey Yolu Kirazlı akaryakıt istasyonuna 34 E

Benzinlikte rehine krizi!

 

Bağcılar'da bir akaryakıt istasyonuna giren Orhan Deniz, silahını kasiyerin başına dayadı. Polislerin ikna ettiği Orhan Deniz, silahını bırakarak teslim olduktan sonra polis merkezine götürüldü. 

 

Bağcılar Mahmutbey Yolu Kirazlı akaryakıt istasyonuna 34 ED 3969 plakalı Hyundai Getz marka otomobiliyle saat 02.30 sıralarında gelen 2 çocuk babası Orhan Deniz, müşteri gibi market bölümüne girdi. Elinde tuttuğu ve tiner olduğu iddia edilen bezi sürekli koklayan Orhan Deniz, market görevlisiyle muhabbet etmeye başladı. İşyerini batırdığını söyleyen Orhan Deniz, "Şimdi senin kafana silah dayasam. Kasadaki paraları da istesem. Ne hissedersin?" sorusunu yöneltti. Ardından da belindeki tabancasını çekerek görevliyi dizlerinin üzerine çöktürdü. Bu sırada istasyonun garaj bölümünde çalışan bir kişi de market kısmına girdi. İçerde bulunan bir müşterinin arkadaşına silah doğrulttuğunu gören pompacı olarak çalışan kişi cep telefonundan durumu polise bildirdi. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'ne bağlı çok sayıda polis akaryakıt istasyonuna sevk edildi. Polisler Çelik yeleklerini giydikten sonra uzun namlulu silahlarla istasyonun etrafını kuşattı. 3 polis memuru akaryakıt istasyonunun market bölümüne gitti. Polisler Deniz'e "Sakin ol. Biz senin için buradayız. Ne yapmak istiyorsun? Sana nasıl yardımcı oluruz?" diyerek iletişime geçtiler. Deniz, işlerinin kötü gitmesi sonucu iflas ettiğini belirterek bunalımda olduğunu söyledi. Saldırgan ile diyolog kurmayı başaran polislerden biri "Ne içersin? Sana ne ısmarlayayım?"dedi. Saldırganın meşrubat ve sigara yanıtı üzerine adama istedikleri verildi. Bir yandan meşrubatını yudumlayan, bir yandan da sigarasını içen adam ile polis memurları sohbet etmeye başladı. Bu sırada Özel Harekat birimlerine haber verildi. Polis memurları "Sen iyi bir gence benziyorsun. Çocukların da varmış. Biz sana yardımcı olacağız. Sen gasp için gelmemişsin. Bu eylemini bitir" dedi. "Henüz değil" yanıtını alan polislerden biri silahın kurusıkı olduğu fark etti. Saldırgana "5 dakika sonra özel harekat timleri burada olur. Silahın da gerçek değil" şeklinde konuştu. Bunun üzerine saldırgan eylemini bitirdi. Ekip otosunabindirilen genç adam, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına el sallayarak polis merkezine gelin işaretini yaptı. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü 100. Yıl Kemalpaşa Polis Merkezi'ne götürülen saldırgan "Adım Rüzgar. Patronlar işçisine sahip çıksın. İşçisine güvenmiyorsa kapının önüne koymasın" dedikten sonra sorgulanmak üzere içeriye alındı. 

 

Akaryakıt İstasyonunda çalışan Mehmet Üstün adlı pompacı "Şahıs içeri girmeden önce 'Başınıza silah dayayacağım' dedi. Şaka yaptığını zannettik. Arkadaşımı dizlerinin üzerine çökertmiş ve başına silah dayamış vaziyette görünce durumu polise bildirdim. 22 yıldır aynı yerde hizmet veren bu istasyonda ilk defa böyle bir olay gerçekleşti" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam