Babadan çocuğa inanılmaz işkence!..

Konya'da çatıdan düştü denilerek hastaneye kaldırılan ve 17 gün sonra yaşam savaşını kaybeden 15 yaşındaki çocuğun babası tarafından oklava ile darp edilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.Cinayetin nedeni ise kızın gizlediği telefonu annesinin bularak erkek ar

Babadan çocuğa inanılmaz işkence!..

Konya'da çatıdan düştü denilerek hastaneye kaldırılan ve 17 gün sonra yaşam savaşını kaybeden 15 yaşındaki çocuğun babası tarafından oklava ile darp edilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Cinayetin nedeni ise kızın gizlediği telefonu annesinin bularak erkek arkadaşından gelen mesajları babasına göstermesi olduğu ortaya çıktı.

Olay, 26 Kasım 2013 tarihinde Bozkır ilçesi Hamzalar beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, 23 gün önce Burçin Ç. (15), anten ayarlamak için çıktığı çatıdan inerken düştüğü iddiasıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bilinci kapalı olarak getirildi. 17 gün yoğun bakımda kalan Burçin, yaşam savaşını kaybetti. Ailesi tarafından cenazesi alınan Burçin toprağa verildi.

Yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığında baştan sona vücudu incelenen 15 yaşındaki çocukta bulunan darp izlerini doktorlar fark etti. Durumu jandarma ekiplerine bildiren doktorlar, Burçin'in şiddete maruz kalması sonucu öldüğünü rapor etti. Bozkır Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde Konya İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğünden gelen özel ekip ilçe jandarmaya bağlı ekiplerle 72 saat aralıksız çalışma yaptı.

AĞABEY ÖNCE SUÇU ÜSTLENDİ, SONRA İNKAR ETTİ

Darp sonucu ölen Burçin'in evine giden özel ekip, düşme konusuna inanmadıkları gerekçesiyle ailenin ifadesini aldı. Ağabey V.S. (18), şakalaşırken oklava ile vurdum diye olayı kabullendi. Daha sonra mahkemeye çıkacağını öğrenen V.S., " ben bir şey yapmadım, çatıdan düştü" diyerek tekrar olayı inkar etti. Ağabeyin sürekli çelişkili ifadeler vermesi üzerine çevrede de araştırma yapan jandarma ekipleri, öğrendiği bilgiler doğrultusunda operasyon kararı aldı

CEZAEVİNE GİRMEKTEN KORKAN AĞABEY BABASINI ELE VERDİ

Jandarma ekipleri sabah erken saatlerde çiftçilik yapan 5 çocuk babası Yahya S. (38), anne H.S (29) ve oğulları V. S'yi (19) evlerinde gözaltına aldı. Şüphelilerin jandarmada yapılan sorgusunda olayı gerçek yüzü ortaya çıktı. Ailenin ilk önce baba cezaevine girmemesi için çocuklarına çatıdan düştü dedikleri, daha sonra jandarmanın ısrarı nedeniyle V. S'ye suçu üstlendirdikleri ortaya çıktı. V. S'nin cezaevine girmekten korkması nedeniyle gerçekleri anlatarak kardeşinin babasının döve döve komalık ettiği söylediği öğrenildi.

CİNAYET NEDENİ TELEFON VE MESAJ

Ailesi tarafından 15 yaşında başka biri ile evlendirileceği öğrenilen Burçin'in gizlediği telefonunun üvey annesi H.S. tarafından bulunmasıyla olayın yaşandığı ileri sürüldü. Telefonu bulan annenin, üvey kızının erkek arkadaşından gelen "seni kimseye yar etmem" mesajını görerek kocası Yahya S'ye gösterdiği ortaya çıktı. Bu mesaj üzerine odun ve sonradan getirilen oklava kırılana kadar döven babanın daha sonra kızının üzerine benzin dökerek yakmak istediği ancak o an ateş bulamayınca yakamadığı iddia edildi.

BABA DÖVMEKTEN YORULDU, AĞABEY DEVAM ETTİ

Anne Hatice ve oğlu Veli S'nin ifadeleri her şeyi ortaya çıkardı. Babanın 2-3 sopayı kırılana kadar kızını dövdüğü bir ara yorulup oturarak sigara yakınca oğlu Velis S'nin dövmeye devam ettiği ortaya çıktı. Anne ve oğlu ifadelerinde olayın tüm ayrıntılarını anlatırken, babanın da suçlamaları kabul ettiği öğrenildi. Çiftçilik yapan babanın 15 yaşındaki kızını da havuç tarlalarında günlük 40 liraya çalıştırdığı belirlendi. Bozkır Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen baba, anne ve ağabey adliyeye sevk edildi. Bu sırada üvey annenin ağlaması dikkat çekti.

ÖZ ANNESİ KAZAEN ÖLDÜRÜLMÜŞ

Baba ve ağabeyin işkencesi sonucu 17 gün sonra yaşam savaşını kaybeden Burçin'in 1 yaşındayken annesinin kazaen vurularak öldüğü öğrenildi. 1999 yılında gerçekleşen olayda, baba av yaparken tüfeğini dolu olarak yere bırakması nedeniyle o tarihte 3,5 yaşındaki V.S'nin tetiğe basması sonucu annesini vurarak ölümüne neden oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam