Arınç'ın bahsettiği PKK'lının cezası belli oldu

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, “Terör örgütünün önemli bir ismi yakalandı" diyerek işaret ettiği Suphi Yalçınkaya'nın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen duruşmaya tutuklu sanık Yalçınkaya cezaevinden geti

Arınç'ın bahsettiği PKK'lının cezası belli oldu

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, “Terör örgütünün önemli bir ismi yakalandı" diyerek işaret ettiği Suphi Yalçınkaya'nın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen duruşmaya tutuklu sanık Yalçınkaya cezaevinden getirildi.
 
Duruşmada son sözü sorulan Yalçınkaya, üzerine atılı suçları kabul etmediğini söyledi. Mahkeme heyeti ise, Yalçınkaya’nın eylemlerinin iddianamede belirtildiği gibi “örgüt yöneticiliği" olmadığını, eylemlerin“örgüt üyeliği" kapsamında kaldığını belirtti. Mahkeme Yalçınkaya’ya 10 yıl hapis cezası verdi.
 
Aynı davada sanık olan Yalçınkaya’nın ağabeyleri İmam ve Cevher Yalçınkaya hakkında ise beraat kararı verildi.
 
İDDİANAMEDE ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİ İLE SUÇLANDI
 
Yalçınkaya, iddianamede PKK'nın paralarının Türkiye'deki dağıtımını koordine etmek ve PKK'ya eleman kazandırmak ile suçlanıyordu. İddianamede örgütün üst düzey yöneticilerinden olduğu belirtilen şüpheli Suphi Yalçınkaya’nın “PKK terör örgütünü yönetmek" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
 
Yalçınkaya’nın ağabeyleri İmam Yalçınkaya ve Cevher Yalçınkaya’nın da “PKK terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam