Araplar günlük kiralığı sevdi!

 Mütekabiliyet Yasası’nın onaylanmasından sonra, Arap yatırımcıların Türkiye’ye ilgisini bekleyen inşaat sektöründe sıcak gelişmeler yaşanıyor. “Ev turizmi” adı altında yasallaşmayı bekleyen günlük kiralık ev kiralama yöntemiyle, Araplar İstanbul’un merke

Araplar günlük kiralığı sevdi!

 

Mütekabiliyet Yasası’nın onaylanmasından sonra, Arap yatırımcıların Türkiye’ye ilgisini bekleyen inşaat sektöründe sıcak gelişmeler yaşanıyor. “Ev turizmi” adı altında yasallaşmayı bekleyen günlük kiralık ev kiralama yöntemiyle, Araplar İstanbul’un merkez bölgelerinden ev kiralayarak, hem ucuza konaklama imkânı yakalıyor, hem de bulundukları lokasyonu daha iyi tanıma şansı buluyor. 
 
İstanbul’da Taksim, Cihangir, Tünel ve İstanbul Boğaz hattı gibi bölgeleri tercih eden Araplar il olarak ise İstanbul’dan sonra en çok Bursa, Bolu ve Yalova’dan günlük veya uzun süreli ev kiralıyorlar. 
 
GÜNLÜĞÜ 4000 TL’YE EV
Araplara günlük ortalama 35’e yakın ev kiraladıklarını belirten hemenkiralık.com kurucu ortağı Remi Onur, “Yabancılar özellikle Araplar o bölgeden bir şeyler deneyimleyerek ayrılmak istiyor. Türkiye’den ev bile alacak olsa, almadan önce oturmak istediği yeri bu yöntemle belirlemiş oluyor. Avrupalı veya Arap müşteriler geliyor, ezan sesi duyuyor, esnaftan alışveriş yapıyor. Günlük kiralığın yanı sıra aylık kontrat yapanlar da var” diye konuştu. 
 
Son günlerde tartışılan günlük kiralık ev kiralama modelinde günlük 4 bin TL’ye de 30 TL’ye de ev bulunabiliyor. 
 
SAÇ EKİMİ İÇİN TERCİH EDİYORLAR
Son günlerde Taksim, Cihangir gibi bölgelerde sıklıkla görmeye alıştığımız Arap turistler, Türkiye’ye en çok sağlık ve eğitim turizmi için geliyor. Araştırmalara göre İstanbul, özellikle “saç ekimi” operasyonu için tercih ediliyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam