Alkolün kökü kazınacak !

 Sağlık Bakanlığı alkol e karşı tedbirleri arttırıyor. "Ulusal Alkol Kontrol Eylem Planı" tamamlandığında 18 yaş altı gençlerin alkol kullanım oranının yüzde 50 azaltılması hedefleniyor. Aile içi şiddetin yüzde 75'i ve boşanmaların da yüzde 80'i alkolden

Alkolün kökü kazınacak !

 

Sağlık Bakanlığı alkol e karşı tedbirleri arttırıyor. "Ulusal Alkol Kontrol Eylem Planı" tamamlandığında 18 yaş altı gençlerin alkol kullanım oranının yüzde 50 azaltılması hedefleniyor.
 
Aile içi şiddetin yüzde 75'i ve boşanmaların da yüzde 80'i alkolden kaynaklanıyor. Rakamlar uzadıkça uzuyor. Alkol; bütün topluma zarar veriyor. Şiddeti ve alkol kullanımını engellemek isteyen Bakanlık, Aile Hekimlerine yetki verecek. Artık hekimler de alkol taraması yapabilecek.
 
Trafik kazalarının yüzde 6'sının sebebi alkollü araç kullanmak. Her yıl yaklaşık 70 bin kişinin ehliyetine bu sebeple el konuluyor. 
 
Özentinin önüne geçmek isteyen Bakanlık Televizyon ve gazetelerdeki gizli reklam ihlalleri için 'ihbar hattı' oluşturacak. Böylelikle vatandaşlar daha bilinçli hale getirilecek. 
 
Kadın, çocuk ve özürlü gibi şiddet'e maruz kalan gruplar, koruma altına alınacak. Psikolojik destek verilecek. Alkol satan eğlence mekânlarına silahla girilmesi de yasaklanacak.
 
Alkol satışına sınırlama da getirilecek. Akaryakıt istasyonları ve marketlerinde alkollü içki satışının yasaklanması için yasal düzenleme yapılacak. Gümrüksüz satış mağazalarındaki alkollü içki satışına sınırlama getirilecek.
 
Alkollü içkilerin tüketimini azaltmak için vergilerin artırılması, alkol şişelerinin üzerine uyarı işaret ve yazılarının konulması öngörülüyor. 
 
Yasal düzenlemelerle, gençlerin katıldığı spor aktivitelerinin tanıtımı ve mekânlarda alkollü içki firmalarının sponsorluğu önlenecek. Planın 6 ay içinde uygulamaya konacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam