Akçakale'de güvenlik önlemleri artırıldı!

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, geçen 2 Mayıs'ta meydana gelen olaylar nedeniyle kapatılan ve 6 Haziran'da yeniden açılan Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı'nda, Suriyeliler'in yoğunluk oluşturması üzerine güvenlik önlemleri artırıldı. Akçakale'

Akçakale'de güvenlik önlemleri artırıldı!
ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, geçen 2 Mayıs'ta meydana gelen olaylar nedeniyle kapatılan ve 6 Haziran'da yeniden açılan Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı'nda, Suriyeliler'in yoğunluk oluşturması üzerine güvenlik önlemleri artırıldı.
 
Akçakale'nin karşısında bulunan muhaliflerin kontrolündeki Suriye'nin Telebyad İlçesi’nden Türkiye’ye geçmeye çalışan Suriyeliler ile Türk güvenlik güçleri arasında öğleden sonra kısa süreli gerginlik yaşandı. 6 Haziran'da yeniden açılan ancak belirlenen sayının üzerinde Suriyeli'nin geçişine güvenlik güçlerince izin verilmedi. Kısa süreli tartışma ve gerginliğin oluşması üzerine sınır hattına zırhlı araçlarla polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Polis ve jandarmanın önlem aldığı sınır hattındaki Suriyeliler, güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Sınır hattında önlemler arttırırken, Suriyeliler ise Türkiye tarafına geçmek için bekleyişlerini sürdürdü.
 
Öte yandan Akçakale Gümrük Kapısı'nda geçen 2 Mayıs'ta Suriyeliler ile güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede, Suriyelilerin uzun namlulu tüfeklerle açtığı ateş sonucu polis memuru Ferhat Avcı şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam