4 Yaşındaki bebeğe annesinden darp !

 Zonguldak'ta, doğumunun ardından beyninde su toplanması nedeniyle tedavi gören bebeği, hastanede darp ettiği iddia edilen anne tutuklandı.  İddiaya göre, doğumundan itibaren beyninde su toplaması rahatsızlığı nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakü

4 Yaşındaki bebeğe annesinden darp !

 

Zonguldak'ta, doğumunun ardından beyninde su toplanması nedeniyle tedavi gören bebeği, hastanede darp ettiği iddia edilen anne tutuklandı. 
 
İddiaya göre, doğumundan itibaren beyninde su toplaması rahatsızlığı nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 4 aylık kız bebeğinin, annesi tarafından darp edildiğinden şüphelenen hastane yetkilileri, bebeği muayene ederek 2 kolunda, kaburgasında ve kafatasında çatlak oluştuğunu tespit etti. 
 
Hastane yetkililerinin, bebeğin darp edildiği şüphesiyle polise haber vermesi üzerine anne Makbule A. gözaltına alındı. 
   
Makbule A'nın polisteki ifadesinde darp olayını kabul etmediğini, bebeğini kıyafetlerini değiştirdiği sırada düşürdüğünü iddia ettiği öğrenildi. 
     
Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen anne, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 20'li yaşlarda olduğu öğrenilen anne Makbule A, Adliye çıkışında gazetecilerin ''çocuğunuzu neden dövdünüz'' sorusu üzerine, ''Size ne, size hesap mı vereceğim'' dedi. 
     
Makbule A'nın 1 ayı aşkın bir süre önce de çocuğunu dövdüğü iddiasıyla gözaltına alındığı, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılarak, bebeğine belli bir süre yaklaşmama cezası aldığı öne sürüldü. 
     
Bebeği daha önce de darp etmiş
     
Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri, bebeğin darp nedeniyle hayati tehlike riskinin bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 
     
''Bebek doğumundan itibaren hastanede yatıyor. 1 ayı aşkın bir süre önce annenin, bebeğini darp ettiği şüphesi bizim tarafımızdan raporlanarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne haber verildi. Annenin çocuğa kötü davrandığına yönelik yazımız var. Ondan sonra bir süreliğine anneyi bebekten ayırdılar. Mahkemelik boyut oluştu. Bu süreçte anneyi yanına almadık. En son 'anne yanında kalabilir' diye onay geldikten sonra bizim yapabileceğimiz bir şey yok, çünkü annesi. Yeniden darp olayı ortaya çıkınca hastane polisine haber verdik.'' 
     
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü de olayı duymalarının ardından bebeği kontrol altına aldıklarını belirterek, ''Ekiplerimiz hastaneye giderek inceleme yaptı. Şu an 4 aylık bebek hastanede kontrol altında. Olayı takip ediyoruz'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam