2017 resmi tatilleri açıklandı

2017’de yılbaşı tatili ve diğer resmi tatiller, bayramlar hangi günlere denk geliyor? 

2017 resmi tatilleri açıklandı
2017 yılı resmi tatil günleri belli oldu. 

2016’nın son ayına girdik ve 2017 yılbaşı tatili ile başlayacak.

2017’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın cumartesi gününe, yılbaşı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ise pazar gününe denk geliyor yani bu günlerde ekstra bir tatil yok. 

1 MAYIS 2017'YE KADAR RESMİ TATİL YOK

1 Ocak yılın ilk günü pazar gününe denk geldiği için zaten tatil olmuş olacak, çalışanlar ancak 1 Mayıs İşçi Bayramı, Pazartesi günü resmi tatil yapılabilecek.

KURBAN BAYRAMI VE RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ 2 GÜN!

Öte yandan dini bayramlar da bu sene hafta sonuna denk geldiği için devlet tarafından 9 günlük uzun tatile izin verilmesi zor görünüyor. 2016'da iki bayramda toplam 18 gün izin yapan çalışanlar bu sene uzun tatil yapma fırsatını yakalayamayabilir.

Ramazan Bayramı'nı 25 Haziran Pazar günü başlayıp, 27 Haziran Salı günü sona erecek.

Dört günlük Kurban Bayramı'nın ise ikinci ve üçüncü günleri hafta sonuna denk geliyor. 1 Eylül Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek.

15 TEMMUZ DA ARTIK RESMİ TATİL

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz da resmi tatil ilan edildi. Ancak 2017 yılında 15 Temmuz, Cumartesi gününe denk geliyor.

YARI YIL TATİLİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre yarı yıl tatili, 23 Ocak Pazartesi günü başlayacak, yani karneler 20 Ocak Cuma günü dağıtılacak. Tatilin sonunda ikinci dönem ise 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Okulların ikinci dönemi ise 9 Haziran günü sonlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler